Konuyu chatgpt yazdım cevapla diye bunu verdi
Boş Adamın Hikayesi
Boş adamın hayatta hiçbir başarısı yoktu. Ne bir mesleği vardı ne bir hedefi ne de gerçekten düşündüğü bir fikir. Ama konu siyaset olunca dünyanın en büyük uzmanı kesiliyordu. Sabah gözünü açar açmaz telefonuna sarılıyor, sosyal medyada saatlerce A Partisi öven paylaşımlar izliyordu. Günün geri kalanını ise C Partisine laf atarak geçiriyordu. Hayatındaki tek amacı buydu.
Kahvehanede oturur, masaya yayılır, sanki ülkeyi o yönetiyormuş gibi konuşurdu. Sürekli aynı cümleleri tekrar ederdi ama söylediği hiçbir şeyin içi dolu değildi. Birisi ona ekonomi sorsa konuyu değiştirirdi. İşsizlik dense başka şeye bağlardı. Ama yine de en çok o konuşurdu. Çünkü boş insanların en büyük silahı, çok konuşup hiçbir şey söylememektir.
Kendi hayatı darmadağındı. Cebinde para yoktu, geleceği yoktu, üretmiş olduğu tek bir değer yoktu. Ama buna rağmen kendisini üstün görüyordu. Çünkü düşünmek yerine ezber sloganlarla yaşamayı seçmişti. Bir fikri savunmuyor, sadece ait olduğu kalabalığın sesi oluyordu.
Boş adam için gerçekler önemli değildi. Ona bir kanıt gösterildiğinde sinirlenir, bağırır, konuyu değiştirirdi. Çünkü düşünmek yorucuydu. Körü körüne savunmak ise kolaydı.
En acınası tarafıysa şuydu: Hayatında hiçbir şeyi değiştiremeyen boş adam, ülkeyi kurtardığını sanıyordu. Oysa günün sonunda yaptığı tek şey, kahvehanede boş sandalye doldurup anlamsız cümleler kurmaktı.
Ve herkes biliyordu
Boş adamın aslında savunduğu tek şey kendi boşluğuydu.