Merhaba,
Bir kaç gündür bu skill üzerinde çalışıyorum yeni sürümü 1-2 gün içinde yayınlayacağım SEO tarafında tecrübeli,AI Agentlarla çalışıp bir şeyi onlarca kez anlatmasına rağmen istediği sonucu alamayanların tecrübelerine ihtiyacım var. Ne gibi konularda zorlanıyorlar istedikleri gibi olmayan şeyler neler?
https://github.com/aycanozarpaci/seo-pro-max-skill
repoyu 3. projede deniyorum nextjs ve laravel projelerinde istediğim gibi sonuçlar aldım ama farklı dillerde farklı olaylar olabiliyor bu sebeple tecrübelerinize göre iyileştirme geliştirme yapabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Skill neler kapsıyor?- Temel Meta Etiketleri: (Başlık/title, açıklama/description, viewport, charset, tema rengi/theme-color, dil/lang, hedef pazara göre anahtar kelime/keywords politikası)
- İndeksleme Kontrolleri: (robots meta, X-Robots-Tag, canonical, hreflang, sayfalama canonical etiketleri)
- Doğru HTTP Durum Kodları: Gerçek 404 hataları (soft-404 değil), yayından kaldırılanlar için 410, 301 yönlendirme zincirlerinin temizlenmesi, bakım modu için 503 + Retry-After başlığı, markaya uygun ve kullanıcı dostu 404 hata sayfaları (UX)
- robots.txt
- XML Site Haritası: (Tekil / dizin / dile göre / içerik türüne göre)
- Open Graph Protokolü: (Facebook, LinkedIn, WhatsApp, Slack, Discord için)
- Twitter / X Kartları
- Schema.org JSON-LD Yapılandırılmış Verileri: Aşama 0 proje analizine dayalı öneri matrisi (Organization, WebSite + SearchAction, BlogPosting, Product, BreadcrumbList, QAPage, LocalBusiness, Event, Course, JobPosting, Recipe, VideoObject, Dataset vb.)
- Favicon'lar ve PWA Manifest Dosyası
- Arama Motoru Doğrulamaları: (GSC, Bing, Yandex, Naver, Baidu) + IndexNow protokolü (Yalnızca Bing ve Yandex; Google desteklemez)
- llms.txt: Google'ın bunu yapay zeka (AI) sıralaması için kullanmadığına dair açık bir feragatname/uyarı ile birlikte eklenmiştir (kaynak)
- Yönetim Paneli Arayüz Bağlantıları: SEO editörünün bulunacağı yer seçimi size ait
- Veritabanı Şeması: (Polimorfik / tablo başına / JSON / ayarlar seçimi size ait)
- Sayfa Bazlı Ezici Ayarlar (Overrides): Dil / i18n / hreflang (BCP 47, sağdan sola yazım/RTL, çift yönlü hreflang doğrulaması, x-default), dinamik OG görseli oluşturma
- Erişilebilirlik (WCAG 2.2 AA): Görsel alt etiketi zorunluluğu (boş, otomatik doldurulmuş veya yer tutucu/placeholder alt etiketlerini reddeder), renk kontrastı, klavye ile erişilebilirlik, sayfa işaretçileri (landmarks), başlık hiyerarşisi (tek bir , atlanan başlık seviyesi olmaması), odak yönetimi (focus management), prefers-reduced-motion (azaltılmış hareket tercihi), axe-core CI denetim kapısı
- Core Web Vitals (Önemli Web Verileri): LCP / CLS / INP sınırları; LCP görseli için fetchpriority (getirme önceliği); yazı tipi ön yüklemesi (font preload)
- Görsel Optimizasyonu: AVIF / WebP formatları, srcset + sizes kullanımı, net genişlik/yükseklik değerleri (CLS kaymasını önlemek için), lazy/eager (gecikmeli/öncelikli) yükleme politikası
- URL ve Slug Kuralları: Büyük/küçük harf, ayırıcılar, Türkçe/Unicode politikası, uzunluk, 301 yönlendirmeli kalıcı slug yapıları
- İç Linkleme ve Yetim (Orphan) Sayfa Tespiti: Link grafiği, çapa metin (anchor text) kuralları, filtreli navigasyon (faceted nav) yönetimi
- Güvenlik ve Lighthouse Başlıkları: HSTS, CSP (önce sadece raporlama modu), Referrer-Policy, Permissions-Policy, Server / X-Powered-By başlıklarının gizlenmesi
- SPA Hidrasyonu (Hydration) ve İstemci Tarafı Meta Güncellemeleri: İstemci tarafındaki rota (route) değişikliklerinde document.title ve head etiketlerinin güncellenmesi zorunluluğu