Herkese merhaba,
Yapay Zeka hesap ve lisans satışlarındaki mağduriyetler gerçekten can sıkıcı bir hal almaya başladı. Forumdaki ticaret ortamının sağlığı için yönetimin bu konuya bir el atması, satıcılara belirli sınırlamalar getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bazı satıcılar gidip Çin, India gibi yerlerden ücretsiz kuponlar kovalıyor veya bölgesel kampanyalardan faydalanıp bedavaya hesap alanlar, sanal kartlarla veya farklı BIN yöntemleriyle alınan deneme sürümlerini premium diye satanlar, hatta çalıntı kart riski barındıran veya illegal toplanmış edu mailleriyle açılan hesaplar bile var. Ortada dönen bunlar gibi bir sürü hile hurda var. Sonra da bu hesaplar bizlere satılıyor. Hesaplar kısa sürede patlıyor ya da farklı ek doğrulamalara tabi tutuluyor. Biz de biliyoruz gidip Çinli aracılardan 2-3 dolara almayı ama R10 kalitesi ile buradaki satıcılara güvenmek istiyoruz. Karşımızda bir muhatap, kaliteli bir ticaret arıyoruz ancak güvenimiz suistimal ediliyor.
Örneğin; adam Hong Kong'da geçerli bir kampanyadan alınan kupon koduyla hesap açmış. Sistem şüpheli işlem deyip doğrulama istediğinde, mecburen o ülkenin telefon numarasıyla SMS onayı yapılması şart koşuluyor. Daha yeni bizzat başıma geldi. "Garantili ve ilk giriş" diye satılan bir hesap aldım. Bir baktım ki hesap 1 ay önce Hong Kong üzerinden bir kampanyayla açılmış ve daha 1. günden sorun yaşadım. İade istiyorsunuz veya iade öncesi insani bir şekilde sorunun çözülmesini talep ediyorsunuz, bırakın çözüm üretmeyi bir de üstüne satıcıdan hakaretler ve beddualar işitiyorsunuz. Kendi paranızla rezil olup satıcıyla kavga ettiğinizle kalıyorsunuz.
Bence bu mağduriyetlerin kesinlikle önüne geçilmeli. Yapay zeka lisansı satacak kişilere en az 1 ay garanti verme şartı zorunlu kılınmalı. Hesap patladığında veya onaya düştüğünde satıcı bunu telafi etmek zorunda olmalı.
Elbette işini hakkıyla yapan, arkasında duran dürüst satıcılarımızı tenzih ederim. Onlara hiçbir sözüm yok. Zaten foruma böyle bir kural veya sınırlama gelse, işini düzgün yapan adamı etkilemez bile. Aksine merdiven altı iş yapanlar eleneceği için kaliteli satıcıların da önü açılır.
Bence alıcıların daha fazla mağdur olmaması için bu konu gündeme alınmalı.
Garantili ve ilk giriş diye satılan ama 1 ay önce kupon ile açılan bir hesabın, teslim aldıktan 1 gün sonra sorun yaşamam sonrası 1.günde çözüm veya iade istediğim bir satıcının bana ettiği beddua. Hem hatalısın hemde beddua edeceksin? Elbette bu Beddua'ya beddua ile karşılık vermedim. Para için değmez. Bu tür problemlerin ilerleyen zamanlarda da sık sık yaşanmaması adına yönetimin bunu dikkate almasını öneriyorum. Başka da yorum yapamıyorum. İyi forumlar dilerim.