westgoast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 ay önce evlendim. Eşim Amerikalı ve şu anda birlikte Bursa’da yaşıyoruz. Benim için Green Card başvuru sürecimizi başlattık ve süreç sonuçlanana kadar Türkiye’de yaşamaya devam ediyoruz.
Bu süreçte tek başıma çalışıp hem ev masraflarını hem gelecekle ilgili planları yetiştirmekte biraz zorlanmaya başladım. Eşim de bana destek olmak istiyor ve burada çalışmayı düşünüyor fakat Türkçe bilmediği için Türkiye’de klasik bir işe girmesi pek mümkün görünmüyor.( Normal mesleği amerikada asistan hemşirelik) Ana dili İngilizce olduğu için özellikle online işler veya uzaktan çalışabileceği alanlara yönelmeyi düşündük ama açıkçası araştırınca çok net bir yol bulamadık.
Bu yüzden sizlere danışmak istedim. Özellikle:
  • Ana dili ingilizce olan yabancı biri Türkiye’deyken hangi online işleri yapabilir?
  • Daha önce benzer süreç yaşayan veya yabancı eş ile Türkiye’de çalışan tanıdığı olanlar deneyim paylaşabilir mi?
Eşim çalışkan biri ve boş oturmak istemiyor. Amerika’ya taşınana kadar burada hem kendini meşgul edebileceği hem de bize maddi anlamda destek sağlayabilecek bir iş bulabilirsek gerçekten çok iyi olacak.
Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkür ederim 🙏
Benim de esim amerikali, arada bir hobi olsun diye bu sekilde bizim kizin sinif arkadaslarina yardim ediyor. 2. sinifi bitirecek kizim. ilk okul cocuklarina ingilizce derslerinde yardim edebilir. Odevlerinde yardim edebilir, konusma etkinlikleri yapabilir. Boylelikle ders anlatir gibi degil ama cocuklarin isitme ve konusmasina katki saglamis olur, hem de kazanc elde eder.