üstad burdan tarif etsende hayrın daha geniş kitlelere ulaşsa
Hakkınızı helal edin, çok yoğundum arada yanlış aktarırım diye yazamadım. Ararsa izah ederim dedim hızlıca. Hemen anlatayım.
Bir aktarcıdan 1 avuç Kristal ŞAP alın. Aktarcıya söyleseniz bilir ve verir hemen. Bu şapı bir tüpte boş bir tavayı iyice ısıtıp sonradan tavaya şlave edin ve karıştırıp eritin. Erime işlemi bittikten sonra soğumaya bırakın. Tamamı kalıplaşacaktır zaten. İyice soğuduktan sonra kalıplaşmış parçayı bir kumaş beze koyup örs, çekiç veya sarımsak döveceği tarzı bir cisimle toz kıvamına gelene kadar ezin. Ağız içindeyse yaralar bunu birer çay kaşığı şeklinde mümkün mertebe ağız suyunuz aksa dahi ağzınızda 10-15 dakika bekleyecek şekilde yutmadan tükürmeden bekletin. Akşam yatmadan öncede tekrar edin. Etkisini ilk turda gösterir ama hızlı iyileşmesi için anlattığım şekilde yaparsanız daha hızlı iyileşir. Çocuklarda dudak içi ve dudak dışı olduğunda elinizi beyaz sabunla yıkadıktan sonra parmağınızı ıslatarak dudağın dış kısmındaki bölgeleri ıslatıp tozu sürerseniz ikinci gün daha az toz sürmüş olacaksınız ve üçüncüye gerek kalmadan hızlı kabuklana ile iyileşecektir. Büyüklerimizden bize süregelen bir yöntemdir ve aksini asla denemedik. Umarım sizede bir başkasına da şifa olur. İmla hatası yaptıysak affola. Selametle ✋