rafygraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@SerhatKarademirr;
Bu vibe coder ya da designer işi bana mantıklı gelmiyor hocam. Ben tasarımlarımda çıktıyı beğenmediğimde onu sağa ol bunu yukarı al diyorum bunu görmek bir birikim istiyor doğru ama internette tonla örnek ver referans atıp benzerini yap biraz daha sağa sola kaydır demek Photoshop’ta tonla özellik bilmekten daha kolay

Bana promptlarda uzmanlaşmak, prompt uzmanlığı işsizliğe güzelleme yapmak gibi geliyor. Maalesef Kimse bana tasarım yapalım AI olsun ama promptlari sen yaz sana para ödeyelim demedi şimdiye kadar
Hocam burada size kısmen katılıyorum. Sadece prompt yazmayı bilmek tek başına bence de bir meslek gibi pazarlanacak kadar güçlü bir şey değil. Çünkü dediğiniz gibi bir referans verip “bunu biraz sağa al, bunu daha modern yap, şunu kaldır” demek teknik olarak Photoshop’ta onlarca aracı bilmekten daha kolay hale geldi. Bence mesele sadece prompt yazmak değil. Asıl fark çıkan işi okuyabilmek. Yani prompt uzmanı kavramı bana da biraz şişirilmiş geliyor. Fakat AI ile tasarım yapabilen, çıkan işi eleştirebilen, revize ettirebilen ve bunu ticari bir sonuca dönüştürebilen kişi hala değerli olur diye düşünüyorum.

Kimse “gel prompt yaz, sana para verelim” demeyebilir ama “bana ürün görseli hazırla, reklam kreatifi üret, e-ticaret kapakları yap, sosyal medya içerikleri çıkar, landing page tasarla” dediğinde işin içinde zaten prompt da var, tasarım gözü de var, pazarlama bilgisi de var. O yüzden ben bunu prompt uzmanlığı olarak değil, üretim şeklindeki değişim olarak görüyorum. Sadece prompt yazan değil, AI’ı araç olarak kullanıp ortaya satılabilir, kullanılabilir ve düzgün bir iş çıkaran kişi avantajlı olacak.