fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.5 hibrit al yazdım zaten 1.4 ü nereden çıkardın hocam
Turbo benzinli egea oluyor kendileri. Fiyat yüksek kalmasaydı dizel egeadan çok tutulurdu fiyatı yakalayamadılar veya yakalamak istemediler.

Dizel falan alma hem yakıt pahalı hem yürütme maliyeti çok fazla. Arıza çıkardı mı geçmiş olsun gözünün yaşına kimse bakmaz.
işte ben çok anlamadığım için direkt aklıma 1.4 geldi sadece kusura bakma

Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.4 için yağ eksiltme gibi bir sorun var.
Amcamda 1.3 egea var, arada kullanıyorum. Araç pek konforlu değil, ama gidişi fena değil.

Çok bir yorumum yok ama benden size tavsiye çok fazla kafanız karışmasın, en iyi araba sahip olduğunuz arabadır. Siz uzun yol, konfor, bakım , yakıt vs çok düşünürseniz farklı seçenekler arasında çok kalırsınız bu kararsızlık da strese sebep olur.

Araba konusunda bakış açısı bence şu olmalı ; al bin değiştir.

Alın 1 yıl binin şoförlüğünüzü geliştirin ardından satarsınız üstüne koyup biraz daha iyisini alırsınız, elinizde bir araç varsa satıp üzerine ekleyip araba değiştirmek sıfırdan araç almaktan daha olası oluyor
Ben de açıkçası direkt bu düşüncedeyim zaten ama evli olunca 1 kişiyi daha ikna etmek gerekiyor ne yazıkki

chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 1.5 senedir egea 1.3 Multijet kullanıyorum dizel
Sorunsuz araç
Ama ne istediğinize bağlı, az yakar iyi gider bagajı yeterli Clio ya nazaran daha büyük ve geniş araç.
Virajlara hızlı girmeyin, fazla hızlı girmeyin yeterli sizin için.uzun yolda araç yorulma olayı yok.
İşim gereği 9-18.00 çalışıyorum sürekli araç basindayim
Yani direkt kullanıcıdan görüş almak çok önemli, sürekli kullanan birisinden bu şekilde bilgi almak iyi oldu çok teşekkürler. Uzun yol yapmayı düşünüyoruz çünkü tatillerde yakın şehirlere.

ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 ay önce 1.4 Egea aldım genel olarak memnunum. yokuşta bayılma olayı atmosferik motor kullanmayla alakalıdır. gaza bastığın halde araç gitmemeye başlıyorsa vites küçültmeniz gerekiyor. daha önceden Opel Astra 1.6 atmosferik araç kullanmıştım sistem hemen hemen aynı. belki turbolu araç kullansam attan inip eşeğe binme gibi olurdu ama benim açımdan değişiklik olmadı

Egea alan adam zaten uygun fiyata yüksek model, görece yüksek donanım, düşük yürütme maliyeti, ucuz yedek parça ve kolaylıkla elden çıkarmak için alıyor. bunun karşılığında feragat etmek gereken şeyler var. Ben 2016-2017 model Megane-Corolla yerine 2024 Egea almaya karar verdim. Yeni araç, garantisi devam ediyor, her yerde ustası ve parçası var. kafam atarsa en kötü 1-2 haftada elden çıkarabilirim.

Bu arada internette 1.4 Egea alınmaz görüşü hakim olduğu için 1.4 Egea fiyatları düşük kalıyor (iyiki de öyle oluyor)
çok değil 1-2 sene sonra, üretimi sonlandığı için insanlar bu araçların yasını tutacak..
keşke 2016-17 model megane, corolla bulabilsek, takla atmış, 300k kmüzeri araçları satıyo adamlar 2012 model corolla falan, hiç utanma da yok ama serbest piyasa tabiki
dediğin gibi kime sorduysam 1.4'ten uzak durun dedi arkadaşlarım da, internette de aynı fikirler sahip. Tek başıma olsam 2024 model 1.4 bile görmüştüm, benim bütçeye uygun 2.el az km yapmış.. Kullanılmaz değil tabiki bence sonuçta en iyi araba evinin önündeki araba demişler, biraz devirli kullanmak gerekiyormuş sadece o kadar.

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için, bayram sonrasına kalacak galiba ama umarım bayram sonrasında fiyatlar daha da artmaz =)