Birde cidden inanan insanlar varmı diye sorguluyordum geçen kendi kendime, ben animasyon işindeyim mesela bugün bi eğitim seti yapıp Toon Boom Harmony, cinema 4d, blender, maya kullanmayı, kurgu yapmayı, seslendirmeyi vs öğretsem yarın öbür gün gelir bana rakip olucak birisi çıkar elbet, her sektör böyledir 2 gün sonra sana rakip olur belkide alt üst eder atar, benim bu eğitim satan arkadaşlara bi sorumda şu var hep "madem bu kadar kazanıyor neden kendisi kazanıp o işi yapmıyor ve eğitimini satmaya çalışıp kendine rakip çıkarıyor"

işin özeti bence yaptıkları sadece biliyor gibi gözüküp eğitim satmak çünkü kimse kendisine bir sürü rakip yaratmayı istemez ve ben şahsen bir ürün alırken gidipte .....com tarzında sitelere asla güvenmem veya fiziksel mağzası varsa bir ilde anca zar zor google üzerinden vs bir sürü araştırmamdan sonra alışveriş yapıyorum ister 1 tl lik olsa bile pazar yerleri veya fiziksel mağzası olupta uzakta olan yerler varken hiç güvenmiyor bana

ve her dönem bu tarz şeyler çıkıyor bir ara nft çıkmıştı mesela herkes nft alıyordu vs zamanında bende almıştım milyoner olucakken 1tl etmiyor şimdi zaten bu "kız tavlama, erkek olma" eğitimcilerinin furyasından andrew tate başlattı ilk, bunlardan önce ise 2000-2010 larda genç olanlar çok iyi hatırlar kendi websitenizi açma kendi pazaryerinizi açma furyası vardı ne oldu ? %99 u battı, zaten her dönem böyle şeyler çıkıyor