cuzdanın kıme aıt oldugu nerden geldıgı nasıl geldıgı bulunamaz ben yıllardır bu ısın ıcındeyım son zamanlarda soguk cuzdandan takıp edılemedıgı ıcın bınanceye para gonderdıgınde artık nerden geldıgı nasıl geldıgını soruyor
Hocam bu yeni bir şey değil ki? BtcTURK'te de var aynısı ben kullanıyorum. Paranın kaynağı ve gönderen adı soyadı belirtmeniz gerekir. Eğer kendi adıma seçeneğini işaretlerseniz sorumluluğu direkt üzerine alabilirsiniz. Bakın şimdi size basit örneklerle adım adım anlatayım.
Bir insan ömrü boyunca parayı soğuk cüzdanda tutmaz, O parayla ekmek alamazsın kira ödeyemezsin. Soğuk cüzdana parayı gönderen kişi parayı nereden buldu? Bir borsadan kendi hesabına çekti.
Siber polis blokzincirde takip edebilir. Kaldı ki bu arkadaş muhtemelen cüzdanının arayüz programı ile internete bağlanıyor. şüpheli bir cüzdan adresinin hangi ip adreslerinden tetiklendiğini, hangi VPN servislerini kullandığını, o cüzdanla hangi web sitelerine (misal reklam paneline) bağlanıldığını veri analitiğiyle tespit edebilirler. Cüzdan adresi ile dijital kimlik bir noktada illaki kesişir.