Videocuyum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba herkese

ben reklam iş iyapıyorum meta tarafıında şimdi ben soguk cüzdana kritpo ile para alıyorum
sonra o soguk cüzdanda kendi borsama çekıyorum btcturk
eğer karşı taraf benım soguk cüzdana kirli para atabilirmi atarsa ne olur
bilenler yardımcı olabilirmi ?
Soğuk cüzdanındaki paraya kimse dokunamaz öncelikle onu belirteyim. Ama blockchain üzerindeki tüm transferler izlenebiliyor. Türkiyedeki platformlar(BtcTURK, Paribu vs.) Chainalysis, Elliptic tarzı yazılımlarla paranın geçmişini saniyeler içinde tarayabiliyor. Eğer gelen kriptoparada kirli işlem geçmişi tespit edilirse ilgili platformun hesabını anında dondurma yetkisi ve MASAK'a bildirme zorunlulukları var. Eğer gerçekten de o kirli işlem şüphesinin aslı varsa muhtemelen TCK 282 ile yargılanırsın. Eğer elinde verdiğin hizmete dair faturalar, belgeler var ise ben ticari hizmet veriyorum deyip işin içinden sıyrılırsın. Aksi takdirde suç ortağı olarak görünme durumun var ve cezası direkt hapis. Tavsiyem uzak durman. Eğer yasal bir şekilde iş yapıyorsan sorun yok kendini aklayacak belgen olur ama Telegram'da Discord'da volta atan *********** tayfanın reklamlarını üstleniyorsan sen reklamcı değilsin suç ortağısın bunu unutma. Hayırlı günler hocam.