Yt şuan tekrarlanan içerik kaynıyor hocam çalışanlar eskiden incelerdi ama şimdi oto banlanıyorsa günde 1000 kanal hangisine gerçek insan bakacak. Ben de geçen videoda adam öld.müş müşüm videom kaldırıldı sonra itiraz ettim sorun kalmadı ama o videoyu sildim tekrar düzeltip paylaştım. O videom iyi izlenmişti yenisi izlenmedi.
YouTubeun içerik üretim sistemi artık günümüz dijital dünyasının gerisinde kalmaya başladı. Platform her alanda kendini geliştirirken, içerik üretimi ve influencer sistemi hâlâ yaklaşık 20 yıl önceki mantıkla ilerliyor: Kanal aç, şartları karşıla ve para kazanmaya başla. Ancak bu sistem, suistimale oldukça açık bir hâle geldi.
Eğer YouTube gerçekten daha özgün ve kaliteli içerikleri ön plana çıkarmak istiyorsa, içerik üretim modelini kökten değiştirmesi gerekiyor. Bunun için TikTok ve Instagramdaki gibi kimlik doğrulama sistemleri getirilebilir. Her kanal, doğrulanmış bir kimlik sahibine bağlı olmalı ve içerik üreticisi hesabın sorumluluğunu doğrudan taşımalıdır. Günümüzde Instagram ve TikTokun selfie ve kimlik doğrulama sistemlerini yaygınlaştırmasının temel nedeni de budur.
Gerçekten içerik üretmek isteyen kişiler için hesabın şahsi olarak doğrulanması artık kaçınılmaz bir gereklilik hâline geliyor. Bunun yanında platformlar, X (Twitter) ve Instagramda olduğu gibi abonelik temelli içerik üretici paketleri de sunabilir. Örneğin farklı seviyelerde paketler oluşturulabilir ve yalnızca bu paketlere sahip kullanıcılar daha geniş erişim, önerilme avantajı, hesap desteği ve ek içerik araçlarından yararlanabilir.
Bugün Instagram ve Xte teorik olarak ücretsiz içerik üretmek mümkün olsa da, bunu profesyonel şekilde yapmak isteyen kişiler platformun sunduğu ücretli özellikleri kullanmak zorunda kalıyor. Çünkü algoritma desteği, görünürlük ve gelişmiş araçlar büyük ölçüde bu sistemlere bağlı hâle getirildi. Aynı model YouTube için de uygulanabilir.
Sonuç olarak YouTubeun tamamen ücretsiz içerik üretimi anlayışını değiştirmesi gerekiyor. Eğer bir kullanıcı platform üzerinden ciddi şekilde para kazanmak ve bunu profesyonel bir işe dönüştürmek istiyorsa, belirli bir doğrulama ve abonelik sistemine dahil olmalı. Bu işi gerçekten yapmak isteyen kişiler de aylık belirli bir ücret ödemeyi sorun etmeyecektir.