Temajet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar mobil uygulama yaptıracağım. Siteme bağlı olarak çalışacak. Webview şeklinde değil flutterda yapılacak fakat bundan önce developer hesabı mı gerekiyor ? Hazır hesap satanlardan almak mantıklı mı yoksa 0'dan açmak mı mantıklı? Birde onay aşamasında belli bir gösterim alması gerekiyor diye duydum. Süreci bana en az maliyetle çıkabileceğim şekilde bir arkadaş anlatabilir mi ? Hiç mobil uygulama yapmadım da yaptırmadım da hiç bilgim yok açıkçası.
Merhaba,
2 hafta önce yayınladım ben play store de. 25 dolara play console hesabı açmanız gerekiyor tek seferlik ücret.
Sonrasında uygulamayı yüklüyorsunuz ve kapalı test süreci var 14 kişinin 14 gün boyunca test etmesi gerekiyor, bunun için ben @tylerdev; hocamdan destek aldım. Sonrasında üretim açılıyor ve uygulamayı play store de yayınlamak üzere gönderiyorsunuz 1-2 gün içerisinde onay gelip yayınlanıyor.

14 gün 14 kişi testinde bir fiil uygulamayı silmeyip gün içerisinde açıp arada kontrol edilmesi aktif olunması gerek diye biliyorum.

IOS için de düşünüyorum ama illa apple cihazı istiyor onun içinde 99 dolar yıllık ücreti var ve macbook vb. bir apple cihazı olması gerekiyor yayınlayabilmek için.

Açıkçası tavsiyem hazır hesap almamanız ama siz bilirsiniz yine de kurumsal hesaplar satıyorlar çok pahalı teste girmeden çok fazla uygulama yayınlayacaksanız mantıklı yoksa kendiniz açıp devam edebilirsiniz.