Hayırlı geceler dilerim herkes, lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? teşekkürler.
play consola güncelleme yayınlayacağım uygulamam için yalnız sorun yaşıyorum detaylar :
Proje Expo SDK 51 / React Native 0.74.5 kkullanıyor. Play Console AAB yüklerkken 16 KB page size hatası veriyordu. Şu ana kadar Gradle tarafında AGP/Build Tools ayarlarını güncelledim arm64-v8a dışındaki ABIleri çıkardım, expo.useLegacyPackaging=false yaptımm m ve linker flagleri ekledim
-Wl,-z,max-page-size=16384
-Wl,-z,common-page-size=16384
Son durumda AAB kontrolünde şunlar düzgün görünüyor:
ABIs:
arm64-v8a
AAB alignment:
PAGE_ALIGNMENT_16K
soorun halen devam ediyor. AAB içindeki React Native / Hermes native .so dosyalarını readelf ile kontrol edince birçok dosya hâlâ 0x1000 dönüyor. Örnekler:
libreactnativejni.so
libhermes.so
libfbjni.so
libyoga.so
libjsi.so
libfolly_runtime.so
libreact_codegen_rncore.so
Yani paket alignment düzeldi ama ELF LOAD segment alignment hâlâ 4 KB görünüyor.
React Native coreu prebuilt AAR yerne sourcedan derletmeyi de denedm (reactNativeBuildFromSource, includeBuild(.../node_modules/react-native) vs.), fakat RN 0.74.5 tarafında build şu hatayla kırıldı:
Plugin [id: 'com.facebook.react'] was not found
node_modules/react-native/ReactAndroid/build.gradle.kts
Bu denemeyi geri aldım. Şu an çalışan build var ama .so dosyaları tam 16 KB uyumlu değil.
Benim anladığım kadarıyla RN 0.74.5in react-android / hermes-android prebuilt .so dosyaları 16 KB uyumlu gelmiyor ve Gradle linker flagleri bunları sonradan düzeltemiyorr. Kalıcı çözüm muhtemelen Expo SDK 53/54 ve RN 0.77+ hattına kontrollü upgrade gibi duruyor.
Benzzer sorunu Expo SDK 51 / RN 0.74.x üzerinde çözen oldu mu? Prebuilt RN/Hermes .so dosyalarını 16 KB uyumlu hale getirmeninyolu nedir ??, yoksa doğrudan Expo/RN upgrade mi en mantıklı yol?