Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teknik bilgiye sahip değilim, o yüzden de biraz daha üst model vds alarak bir kaç şeyle işlerimi yürütmeye çalışıyorum, öyle tolere ediyorum. Meslek olarak göremediğim için optimizasyon konusunda kendimi ileriye taşımadım Wordpress ile ilgili. Ama bir şey yapacağım zaman hemen Wordpress'e yöneliyorum Wordpress'in de bu açıdan güncellemelerle bunun önüne geçmesi taraftarıyım, herkes teknik olarak her şeyi yapamayabilir yapmak zorunda değil. Düşük maliyetlerle, özel yazılımlara fazla ücret ödemek istemeyenler en iyi seçenek olarak Wordpress'i görüyor. Paylaşımlı hostinglerle halledebileceklerini düşündükleri için arka planda olanlar onların sorunu değil, varsa yoksa sorun hosting firması yada hizmeti aldıkları kişiler oluyor. Sürükle bırak, yapay zekaya sor, oh işimi hallettim gerisinin önemi yok Eticaret için Woocommerce denedim ama daha ürünleri yüklemediğim halde sayfalar arası geçiş bile beni yordu, Shopify tercih etmek durumunda kaldım. Mesela önümüzde ki günlerde Haber sitesi ile ilgili bir projeye başlayacağız, yazılım araştırıyorum, en iyi haber yazılımları pahalı geliyor çünkü Wordpress gibi alternatifi var ve bazı scriptler kısıtlı imkanlarla gelebiliyor. Ama Wordpress haber teması alıp işi çözebilmekte var diye düşünüyorum. Bir süre sonra sistemi yoracak onu da düşünüyorum/biliyorum ama maliyet açısından öncelik yine Wordpress oluyor. Sanırım herkes böyle düşündüğü için Wordpress daha cazip

@veyakup; hocam bu kodu robots.txt mi eklemek gerekiyor?

@Ufuk Gedik; hocam basit bir şekilde kaynak tüketimini azaltabilmek adına robots.txt iş görür mü? Var mı önerebileceğiniz bir şey?
Sunucu/hostinginize bağlı. Ben Nginx kullanıyorum. Nginx yapılandırması bu. Siz cpanel vs. kullanıyorsanız .htaccess dosyasına aşağıdaki kodu ekleyerek yapabilirsiniz

<Files xmlrpc.php>
    Order Allow,Deny
    Deny from all
</Files>