Merhaba, finans şirketlerinden birisiyle anlaşmıştım ve bu ay para alma hakkı elde ettim. 850bin TL alacağım tam olarak.

Öncelikle hiç araba tecrübem yok, en son 2011'de ehliyet sınavına girerken araba kullanmıştım, öyle söyliyim.
Şimdi merak ettiğim ve bir türlü karar veremediğim bir şey var. 850k'ya hem daha genç, hem motoru sorunsuz/kroniksiz, hem parçası uygun ve sanayiye durduk yere götürmeyen (düzenli bakımları yapılacak tabiki) araba arayışım vardı.
Her araştırdığımda bir şekilde Egea ile sonuçlanıyordu bu arayışım. Yani mantıklı düşününce Egea çıkıyor karşıma.
"Astra 1.6 cdti'ye de bak" diyenler oldu.
"Egea alma yaaa napıcan egea'yı" diyenler oldu.
"Corolla al geç" diyenler oldu. "
"Egea şimdinin doğan şahini" diyenler oldu.
baya bir şeyler diyneler oldu, internette araştırdığım kadarıyla bu tarz baya arabayı gömenler olmuş.
Yani baya bi gömenler var ama beğenenler de çok azınlık değil Egea'yı ama TR şartları malûm, ben de çok parası olan birisi değilim.

Ben de araştırdığım kadarıyla 1.4 zaten kullananlar bile özellikle performans düşüklüğünden çok şikayetçi, arabanın özellikle hafif yokuşlarda bile boğulmasından şikayetçi. Zaten sarı siteye bakınca çok düşük km ve çok yeni 1.4'leri fazla uyguna ellerinden çıkartmaya çalıştıkları için bu durum anlaşılıyor. 1.4 zaten hiç düşünmüyorum o yüzden.

Astra'ları araştırdım güzel arabaymış evet, çok düşük model çıkıyor genelde kendi bütçeme göre ve herhangi bir arızada, sanayide baya bir masraf oluyormuş parça değişimi, bakım durumlarında.
Corollalara baktım, Honda'lara baktım.. Bunlar zaten resmen insan "seviyorlar".. 2011, 2012 modellerine 200bin km üzerine bile 800-900 fiyat çekiyorlar.
2016 model görüyorum, tam bütçeme uygun bi bakıyorum arabanın çoğu yeri değişmiş, tavan kaput, km yine çok yüksek.. yani onlara yaklaşılmıyor bile..

Biraz uzattım kusura bakmayın. Sarı sitede hep 1.3 multijet denk geliyor gelen bu bütçelere, 1.6 da almak isterim açıkçası ama düzgün ve bütçeme uygun bulması çok zor. Fiyatı düşük olanlar da şüphelendiriyor. Easy paket ve Urban paket arasında çok büyük farklar var mı? Easy paket de alsam beni zorlayan şeyler olur mu?
Yokuşlarda 1.4 gibi performanssız mı? Yüksek devirde vites atmak gerekiyormuş sanırım yokuşlarda da. Sonuçta 1.6 değil..

Bu 1.3 Multijet olanlardan kullanan varsa tecrübelerini aktarırlarsa sevinirim. Uzun yol gider mi? Uzun yolda motor çok yorulur mu, dikkat etmem gereken şeyler var mı?
Beğendikleri ve beğenmedikleri şeyleri mesela..

Şimdilik konfor düşünmüyorum konfor yönünden iyi değilmiş, ben ilk arabam olacağı için hem öğrenmek için, hem de herhangi bir durumda sanayide cebime çok dokunmayacağı için şimdilik düşünüyorum.

Şimdiden okuyan ve cevap verenlere teşekkürler.