chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Koskoca global bir scripti tek bir konu ile kötülemek mantıklı değil. Dünyalarca insan wp kullanıyor. Bende senelerdir kullanıyorum ve kullandıktıyorum. PHP scriptlerde alamadığınız randımanı wp de istemeseniz de aliyorsunuz.
Kötü bir temaya denk gelip optimize edemiyorsanız kullanıcı hatasıdır.
Sevgili @chnyrdkl; ben bu konuyu wordpress'i kötülemek amacıyla açmadım, yaşadığım sorunlardan bıktığım için açtım. Ve 20+ yıldır wordpress ile web sitesi yapan biri olarak, yaptığım değerlendirme sadece benim tecrübelerime değil, genel olarak yaşadığım ve sektörde gözlemlediğim sonuçlara dayanıyor.
Evet, wordpress global bir sistem. Milyonlarca geliştiricisi, milyarlarca web sitesi var. Hatta şöyle diyim, ben 36 yaşındayım, wordpress ile hayatımı kazandım, arabam, evim, arsalarım, ailemin geçimi, lükslerim, hobilerim, hepsi wordpress sayesindedir. Wordpress benim mesleğim (idi).
Ama artık tahammül edemeyeceğim sorunlar yaşıyorum, çözümü saatler alan problemler ile uğraşıyorum.
Yapay zeka ile çok daha hafif, sunucuyu yormayan, şık tasarımlı, işlevsel web siteleri yaparken wordpress tercih etmek benim gözümde tamamen bir enayilik haline gelmeye başladı. Ben 200 siteyi ayakta tutmaya çalışıyorum, ha evet, 200 wordpress siteyi 10 vds'de çok rahat ayakta tutabilirim ama, bu maliyet benim kazancımı ne kadar eritir? Onun hesabındayım. Hit almayan wp siteler için devasa bir sunucu bütçesi ayıracaksam, wordpress'i terk ederim ve etmeye başladım zaten.