korayserif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aklıma bir fikir geldi. xml tedarikçi siteleri inceliyordum. trendyol benzeri bir site kurdum. siteme xml ile ürün ekleyip dropshiping yapmak geldi aklıma. trendyol hepsiburada tarzı site kurdum. şirketim yok henüz ama fikrimin tutup tutmayacağını bilmediğim için başlayamıyorum. daha doğrusu başlamak için şirket kurmak şart ya o nedenle elim kolum bağlı. ancak bir araştırma yaptım ve vazgeçtim. vazgeçmeme neden olan şey ise şu;
xml tedarikçi sitelerin ürünlerini kendi sitesinde en çok satana göre sıralıyorum o ürünleri aratıyorum trenyolda mesela. yaklaşık 10 dan fazla aynı ürünü satanlar listeleniyor ordada en çok değerlendirilenleri listelediğimde hiç değerlendirme yok. nerdeyse hepsi öyle . yani tedarikçilerin en çok satan ürünlerinin tamamına yakını hiç değerlendirmesi yok. bu durumu görünce vazgeçtim. yani gerçekten bu xml tedarikçileri çöpmü? yani bu işte ekmek sıfır benim anladığım kadarıyla?
siz ne önerirsiniz? elimde tamamen özel yapım eticaret sitesi var ne yapılabilir sizce?
Alan adı doğru olduktan sonra biraz da siteyi düzenler ve güncel ve anlık kampanya peşinde koşar az da seo yaparsan kendi sitenden de satış yaparsın.
XML veren firmalar eğer ticari faaliyetin yoksa XML vermezler, satış ortaklığı ile çalışırlar bunda da hiç kar getirmez.
eminonutahtakale.com benim site adından dolayı her gün 3-4 telefon alıyorum her arayan eminönünde yerin nerede abi geleceğim diyor. Az çok satış yapıyorum ama siteyle tasarım olarak hiç ilgilendiğim yok. İlgilensem neler oalcak kim bilir.