genel olarak yabancilara karsi mesafeli amerikalilar. her ne kadar tartismali olsa da, son yillarda magduriyet konulari da arttigi icin gercekten yabanciya karsi on yargililar. biz ciddi bir sorun yasamadik, cunku abd'de kurdugumuz sirket uzerine profil. musteri karsisinda kurumsal, abd'li bir sirket gorunce hem daha cok guvenip rahat alisveris yapabiliyor, hem de abd'de hakkini arayamayacak bir yabanciya uyguladigi haksiz iade/sikayet taleplerini yerli bir firmaya yapamayacagini bildigi icin cekiniyor. urunu Turkiye'den gondermek sorun degil, free shipping secenegi ve 48 saate teslim garantisi (bazi bolgeler icin 72 saate kadar cikabiliyor) verdigimiz icin mesafeyi sorun etmiyor musteri.
siz de etsy musterisi yerine koyun kendinizi, aliexpress'den siparis verirken cin'li bir ureticinin, cin'li bir firma olarak cin'den gonderecegi urun ile, cin'li bir ureticinin, Turk bir firma olarak cin'den gonderecegi urun arasinda kalsaniz hangisini tercih edersiniz?
Dedikleriniz de haklısınız, satışta güven her şey. Benim asıl takıldığım kısım son zamanlarda (1 senedir özellikle geçen yazdan itibaren) trafiğin büyük ölçüde azalması. Abd şirket kurma durumu da etsy için oldukça avantajlı, amerikalı biri Türkiyeden değil de abd'den aldığını düşününce satın almaya ekstra meyilli oluyor.