Yaklaşık 1 aydır her halde sürekli birilerine iş veriyoruz ve yapamıyorlar.
XML de 1000 küsür ürün var XML deki ürünler pazaryerlerine girilecek dropshipping yaptığımız için stok takibi v.s olması gerekiyor.
Entegrasyon firmalarına baktığımızda da 15k civarında olduğunu görüyorum.
Uygun fiyata bu olayı nasıl çözebiliriz? yada yardımcı olabilecek var mı?
Durum şudur şimdi
1.her bir pazaryerine en uç kategorileri eşleştirmeniz gerekir. yani xml deki Oyuncak kategorisi trendyolda mesela plastik oyuncak kategorisi ne eşlemeniz lazım. bu her ürün için geçerli 1000 ürün diyelim 30 kategoride ilk önce bunlar eşlenecek.
2. o kategorilerin zorunlu özellikleri var mesela renk beden malzeme gibi.
3.sonra ürün bazlı bunları eşlemeniz gerekiyor.hele xml de varyant varsa işiniz daha da zor.
3.sonra trendyol için o marka vs eşlemeniz lazım ve eğer markanın yetkili satıcısı değilseniz onların sisteminde yetkili satıcı belgesi yüklemeniz gerekir yoksa onay sürecinde takılı kalır ürün.
4. fotoğraf konusunda trendyol ve n11 çok sıkıdır. arkaplan beyaz olacak mutlaka üstünde herhangi bir filigram olmayacak
yani XML den içindeki veriler ne kadar düzgün ise o kadarını yapabilirsiniz.
bunun için şu yol var. ürünleri xml den kendi sisteminize import ettiniz. sonra
kategorileri her pazar yolu için elle eşlediniz. (yapay zeka falan demeyin. cos distance ile yapılıyor en iyi sonuç. türkçe sentence transformer bile olsa vectörel farklılık hesaplayıp en iyi 100 kategoriden 30-40 tanesini düzgün eşleyebilirsiniz. oda xml deki ürün başlığı içeriği vs ye bağlı yani dataya)
sonra o kategorilerin zorunlu özelliklerini eşlediniz sisteminizde. diyelim 20 kategori renk ve malzeme istiyor hepsini kırmızı ve metal olarak seçtiniz.
sonra uymayan ürünleri elle değiştirip gönderirseniz. anca böyle olur bu sistem.
Nereden mi biliyorum 1 ay üstünde çalıştım bilgiyi düzgün gönderirseniz oluyor.