MasterOne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 'Salavat insan nefesiyle oluşmalı' diyorsunuz ama hoparlörden çıkan ses insan nefesi değil, dijital verinin sese dönüştürülmüş halidir. O zaman telefondan, televizyondan dinlenen Kuran, ezan veya salavat da mı geçersiz? Matbaada makineyle basılan Kuran da mı 'emeksiz' olduğu için okunmamalı?
İkincisi, benim amacım sunucudaki yapay zekaya sevap yazdırıp onu cennete sokmak değil. Benim amacım; o siteye giren gerçek insanların, o sesi duyup o sayacı gördüğünde akıllarına gelmesi ve kendilerinin salavat getirmesine vesile olmaktır. İslam'da 'Sebep olan, yapan gibidir' diye çok temel bir kaide vardır. Konuyu laikliğe, sopaya, hapis cezasına çekerek demagoji yapmanıza hiç gerek yok. Siz internette eşlik etmeye devam edebilirsiniz, ben de insanlara bir hatırlatıcı zikir platformu kurarım. İkimizin de niyeti iyiyse sorun yok. İyi forumlar.
Onların kaynağı insan nefesi. İmamın nefesiyle oluşuyor ve insanın kulağıyla duyuluyor. Kuranın "okunma"sı bir emek ve çaba içeriyor. Okumada sorun yok. Ancak yazım konusunda el yazması muteberdir. Dediğim gibi Internet caiz değil. Hemen her alim bu konuda mutabık. Temelde caiz olmayan bir konu üstünden yüründüğü için bu konuda hilaf oluşuyor. Konunun dini çerçevesi böyle. Demagoji yapmadım olanı açıkça söyledim.

Bu konuyu esnetirsek (ki çok tehlikeli) konuyu kurtarabilecek tek teknik çözüm şu olabilir: Siteye yalnızca gerçek bir ziyaretçi girdiğinde ve tekrar etmesi şartıyla Salavat counterı 1 artırılabilir. Robotlar (Google botları vb.) ve site kendi arasında salavat getirmemeli. Ayrıca siteye yabancı ip adresli biri girdiğinde mutlaka "repeat after me" ile Kelime-i Şehadet eklenmeli. Böylece tebliğ ve irşad görevi tamamlanabilir. Başarılar.