Selam olsun,

Hop dedik aklına gelen kötü cümleleri derhal unut!
İnsanlar, bazı insanlara karşı çok acımasız ve kötü kalpli.
Zar zor ayakta tutmaya çalıştığınız motivasyonunuzu yerle bir etmek için sürekli bir çaba içerisine girebiliyorlar.

Ne yaparsanız yapın başarılı olamayacağınızı düşünmenizi sağlıyorlar ama başarı dedikleri kendilerinin belirlediği bir kriterden ibaret.
Her sözünüzde, işinizde, girişiminizde sürekli olumsuzu geçtim neden başaramayacağınıza yönelik cümleler kurmaktan çekinmiyorlar.

Bu tip insanımsıları çevrenizde barındırmayın.
Başarı dediğimiz, başarılı dediğimiz kriterlerden ibaret bir illüzyondur.
Bence başarı şudur, başarılı budur bir başkasına göre o dur ya da öbürüdür.
Başarı kimi için maneviyattan geçer yani huzurlu bir aile, güvenilir bir insan olmak, bir değer üretmek olabilirken kimi için saygınlık, güç, para, mülk ve takdir toplamak olabilir.
Size başarısızsın, yapamazsın, yapamadın dediklerinde aslında sizi değerlendirmediklerini asla unutmayın.
Onların demek istediği şey benim başarı kriterlerime uymuyorsun demektir.

Yarış atı gibi zaten kırbaçlanarak koşturuluyoruz başarı olmam lazım, kazanmam lazım, yenmem lazım, yapmam lazım vb. şekilde oysa bunların hepsi bir yük.
Hiçbir şey başarmak zorunda değiliz zaten başardık dediğimiz şey birçok insan için başarı sayılmayacak yani bir şekilde hem başarılı hem başarısız olacağız insanların gözünde.
Hal böyleyken kendinizi çok yıpratmayın bunun yerine mutlu olmaya, kendinizle barışık olmaya odaklanmak çok daha lezzetli olur.

Acun ılıcalı başarılı mı?
Bir kesim için büyük kazanç sağlıyor, en zenginlerden başarılı.
Bir kesim için seviyesi düşük ve niteliksiz işler yapıyor başarısız.
Yani kriter para, güç, zenginlik vb. şekilde bakanlar tarafından başarılı bulunur ancak aynı anda kriteri nitelik, kültür, bilim, vicdan, samimiyet olanlar tarafından başarısız bulunur.

Her koşulda hem başarılı hem başarısız olacaksanız bunun için kendinizi bu kadar çok üzmeyin derim.
Sadece yazmak istedim bir soru ya da yanıt beklentim yok.
Geldik, gördük gitmeden önce öyle çiziktiriyorum işte okuyan olursa en azından düşünmek isterse üzerine düşünebilir diyerekten.

Seviliyorsunuz.