Arkadaşlar merhaba, uzun süren pazaryeri satışlarımız sonrasında kendi sitemizden yeni bir marka yeni bir ürünle eticarete devam etmek istiyorum.
Websitesi altyapısı olarak Shopify kullanıyorum.
İlk defa meta reklam paneli üzerinden reklam çıkıyorum, eğitimlerle ufak ufak temellerini anlamaya çalışıyorum ancak anlayamadığım 1-2 nokta var tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok sevinirim.
1- Meta reklam paneli üzerinden reklam çıkarken, tavsiye edildiği üzere zaten paylaşılmış bir gönderimizi öne çıkartmak yerine yeni reklam oluşturarak reklam çıkıyorum. Ancak bu reklam postunu nereden görebileceğimizi bulamadım. Sadece eğer birisi reklama beğeni atarsa gelen bildirim üzerinden görebiliyorum. Hesap üzerinde "Reklamları Yönet" kısmında ise Reklamın yok yazıyor.
2- Bu reklam çıktığımız posta paneller üzerinden like vb. attırabilir miyiz problem yaşatır mı?
3-Kampanya reklam bütçesi kullanmaktayım, günlük reklam bütçesi olarak ilk başta mümkün olan en yüksek tutarla mı reklam çıkmalıyım? Hangi tutarla reklam çıkmam gerektiğini bilemedim şuan günlük 120TL bütçe kullandırıyorum fazla girsem ziyan olur mu onu da tam bilemedim
4- Kampanya > Reklam Seti > Reklam hiyerarşisinde reklamları birbirinden hangi aşamada ayırmam gerektiğini tam olarak anlayamadım. Ürünlerin kategorisi aynı.
İlginize teşekkür ederim