Üstadım, kimin kalbinden ne geçtiğini bilmek zor. Biz bir ibadeti farklı bir niyetle değil, Allah rızası için yerine getirmeye gayret ediyoruz. Karşı tarafın da niyetinin Allah rızası olduğunu düşünmek isteriz.
Sonuçta bu insanlar bayram günü aileleriyle vakit geçirmek varken, binlerce kilometre yol gidip hiç bilmedikleri şehirlerde, ülkelerde kurban organizasyonlarında görev alıyorlar. Elbette tamamen menfaatsiz midir, bunu kesin olarak bilemeyiz; ama niyet güzel olduktan sonra yapılan hizmet de kıymetlidir.
Ben de gücüm yettiğince Afrika’da kurban hissesi almaya gayret ediyorum, Allah’ın izniyle. Burada asıl önemli olan niyettir. Tabii her vakfa, her cemaate veya her kuruma gözü kapalı güvenmek doğru olmaz. Araştırmak, güvenilirliğini sorgulamak ve emin olduktan sonra destek olmak gerekir.
Vesselam. Hayırlı geceler dilerim.