Mcs26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi günler sabahları aç karna öğürtü ve gün içerisinde hafif bi koku olsa bile öğürtü geliyordu son zamanlar da sol kaburganın alt kısımlarına doğru baskı uygulayınca acımaya başlamıştı ultrason sonuçlarım kan değerlerim normal çıktı hatta aşırı kan fazlalığım var dün endoskopiye girdim endoskopi sonucum tanı: pangastrit bulbit mideyi komple iltihap sarmış endişe edecek bir durum var mı sonucum 22 Haziranda çıkacak ama insan ister istemez stres yapıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz
https://hizliresim.com/19yh3rz
Merhaba,

öncelikle bu tür durumlarda kimse net bir şey belirtemez doktorunuzun görmesi daha iyi ancak raporda inanılmaz korkutucu belirtiler yok. Şu an gastrit var şüphesi var yani onlarda onikiparmak bağırsağının başlangıç kısmında iltihap/tahriş, Pangastrit midenin genelini tutan yaygın gastrit anlamına geliyor.

Biyopsi Raporda Helicobacter pylori çıkarsa genelde antibiyotik + mide koruyucu tedavi veriliyor ve çoğu kişi ciddi rahatlıyor.
Bu süreçlerde aç kalmamanız kahve, asitli içecekler içilmemesi acı ve baharat yenilmemesi sigara kullanılıyor ise bırakılması ve gece geç yemek yenmemesi gerekir. Doktorunuzda mide koruyucu verir ise mutlaka düzenli kullanın. Geçmiş olsun.