Bugün başımıza ilginç bir olay geldi, sizin de fikrinizi merak ettim.
Saat 14:30 civarı 2 motor gidiyorduk, bisiklet şeridinden geçtiğimiz için polis çevirdi. Buraya kadar haklılar, sonuçta kural ihlali var ceza yazılmasına bir şey demiyorum.
Ama olayın sonrası garip geldi.
Polis ehliyet ruhsat istedi verdik. Ben de sadece “Abi neden sürekli motorculara yükleniliyor, emniyet kemeri takmayan tonla araç var onlara pek işlem yok?” gibi bir serzenişte bulundum. Polis de sert şekilde “Bana işimi öğretme.” dedi.
Sonra ikimize de ceza yazılacaktı. Ben yaklaşık 5k civarı ceza yedim. Yanımdaki Honda Forza kullanan çocuk polis aracının yanına gidip bir şeyler konuştu geldi, ona yaklaşık 1k civarı farklı bir ceza yazıldı.
Şimdi anlamadığım konu şu:
Aynı ihlali yaptıysak neden farklı ceza?
Bisiklet yolu ihlaliyse herkese aynı madde uygulanması gerekmiyor mu?
Ben şirket sahibi adamım, her ay vergimi veriyorum, faturamı kesiyorum. Motorun sigortası, muayenesi, plakası her şeyi tam. Cezaya değil de bu çifte standarda sinirlendim açıkçası.
Sizce burada normal olmayan bir durum var mı yoksa ben mi fazla takıldım?