Merhaba arkadaşlar,
Suno üzerinden şiirlerim için fon müziği üretmeye çalışıyorum. Amacım 6-7 dakikalık, şiir okunabilecek sakin ve duygusal bir fon oluşturmak.
İstediğim yapı şu şekilde:
İlk 30 saniyede kısa bir vokal girişi olsun.
Orta bölüm tamamen şiir okunabilecek şekilde enstrümantal fon olarak devam etsin.
Son 30 saniyede ise tekrar vokal girerek kapanış yapsın.
Bunun için hem Türkçe hem İngilizce farklı komutlar denedim. First 30 seconds vocal intro, middle part instrumental only, last 30 seconds vocal outro gibi açıklamalar yazıyorum ama Suno çoğu zaman istediğim yapıyı uygulamıyor. Ya vokali yanlış yerde veriyor, ya tüm parçaya yayıyor ya da kapanış kısmını düzgün yapmıyor.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlara danışmak istiyorum. Sunoda böyle bir yapı gerçekten net şekilde yaptırılabiliyor mu? Yoksa sistem süre ve bölüm ayrımı konusunda tam kontrol sağlamıyor mu?
Eğer mümkünse nasıl bir prompt veya style komutu kullanmam gerekir? Özellikle şiir fonu için, vokalin sadece giriş ve kapanışta olması; orta bölümün ise konuşma/şiir sesini bastırmayacak şekilde enstrümantal kalması için nasıl yazmak daha doğru olur?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek ve örnek komut rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.
Hocam sözleri alın groka atın size style çıkarsın sonra sözlerle o styleyi alıp geminiye sonra gpt en son cloudeye kadar atın ben öyle yapıyorum döngüye sokun en son cloudeye atın deneyin grokton başlayın