Bana göre yapay zeka hızlandırılmış stackoverflow dur. Eskiden kodları forumlarda aradık şimdi yapay zeka hızlıca veriyor işte. Değişen tek şey çıkacak işin süresini kısaltmak. Ben ekstrasını görmedim. Eskiden hazır template alırdım themeforestten. Şimdi kendi tasarımlarımı yapıyorum. Yapay zeka olmasa da yapardım ama günler sürerdi. İşleri hızlandırdı bana göre. 10 yıldır kod yazarım. Pozitif taraflarına bakın. Artık her senior tek başına bir şirket oldu. Büyük şirketlerin imkanlarına erişti. Neden kimse böyle düşünmüyor da halâ crud işlemi yapan scriptlerle karşılaştırıyor? Tamam da bu scriptler zaten 30-40 dolara codecanyonda hep vardı. Bir de farklı açıdan bakalım. Evet yapay zeka kısa vade için insanları işsiz bırakabilir. Ama uzun vadede kişiyi büyük bir şirkete de dönüştürür.
Ayrıca vibe code yazanlar hele ki sesini hiç çıkarmasın. Yapay zeka ile de yazsan kodu seve seve mid veya senior yazılımcı olmak zorundasın. Daha önce ömründe 500 bin 1 milyon üyelik sistemler yönetmemiş adamlar burda vibe code savunuculuğu yapıyor. Sistemine anlık müdahale edeme de o sistem bi kitlensin insanlar bi mağdur olsun bak ben o zaman görürüm o vibe coding savunucularını.