Evet sizin için bence güzel sadece gerçek değer üzerinden %2lik tapu harcınızı yatırmış olursunuz ve evi 5 yıl içinde satmak istersenizde ilk başta gerçek değer üzerinden gösterildiği için çok fazla gelir vergisi çıkmayacaktır. Hem isteyene kredide kullandırabileceksiniz satışınız kolay olacak. Ayrıca o gerçek değer o bölgede emsal rakam oluşturacak eş değer evler o tutarın altına gösterilemeyecek.
Şuanda ülkede gerçekten bu konulardan dolayı ciddi sıkıntılar var. Ev buluyorsun fiyat 5 milyon 2 milyon peşinatın var 3 milyon kredi kullanmak istiyorsun ama tapuda düşük gösterteceğiz diye kullandırtmıyorlar.
Bende geçen aylarda ev aldım çok şükür nasip oldu, yüksek kredi kullanmak istediğim için el altından satıcının gelir vergisini peşin peşin ödedim malesef %4 tapuyuda malesef ödedim. Gerçekten insanı çileden çıkartan 10 yaş yaşlandıran bir süreç.
hayırlı Olsun hocam eviniz, Allah ( c.c ) hayırlı uğurlu oturmayı nasip eylesin.