Caesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle önermiyorum sebebini şu şekilde anlatayım. Evimde Dyson Purifier Humidify+Cool var (hava nemlendirici ve temizleyici) Havanın değerlerini ölçüyor ve temizliyor. Bir arkadaşda senin gibi doldurma parfum alıyordu ve neredeyse orjinalinden bile iyi olduğunu iddia ediyordu. Bir adet orjinal YSL parfüm alıyor ve çok beğeniyor. Kıyamayıp bitmemesini istediği için aynı kokunun birde doldurma halini almaya başlıyor. Süreklil doldurma olanı kullanıyor. Cihazı aldığımda bir video izlemiştim ve merak ederek arkadaştan hem orjinal hem de doldurma parfumunu getirmesini istedim.

Cihazın bulunduğu tamamen temiz odaya cihazın hava girişinin olduğu alana orjinal parfumu sıktık ve bekledik. Hiç bir şekilde ekranındaki hava istatistikleri alanında bir değişim olmalı. Fan hızını bile yükseltmedi güvenli uyarısında devam etti. Aradan 15 dakika sonra bu sefer doldurma parfumu aynı yere 2-3 fıs olacak şekilde sıktık. Yaklaşık 3 saniye ieçrisinde birden 1. seviyeden 7. seviyeye hava akışını hızlandırdı ve istatistik ekranı delirmişcesine kırmızıya döndü. Yaklaşık 10 15 dakika arasında 7. seviye fan hızında tüm havayı temizlemeye calıştı ve ancak 3. seviyeye geri düştü 1. seviyeye geri alması 25 dakikayı buldu.

Bunu gözlerimle görüp test ettikten sonra asla doldurma parfum vucuduma değil elbiselerime bile sıkmamam gerektiğini anladım. Orjinal ile doldurma parfum arasında belki koku farkı yok fakat emin olun vucudunuza ve sağlığınıza yaptığınız bu kötülüğü ileride kat ve kat çekeceğinizi unutmayın.

Sağlıktan önemli birşey yok. 3-5 tl kar etmek için ileride trilyonunuz olsa sizi kurtaramayacak bir yoldan geri dönememenize sebebiyet olmayın.
Hocam aynı dyson bende de var . Antre de sıkınca parfümü salondaki cihaz 7. seviye çalışuyor. ama kokuya duyarlı olduğu için dye biliyorum. Normal hava temizleme cihazları onu algılamıyor.