bselcukakin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu hem bilgi amaçlı hem de aynı sorunu yaşayan varsa fikir almak için açıyorum.

Ben 11.05.2026 tarihinde İngiltere’de şirket kurdum. Şirket kurulumundan sonra ödeme almak için Wise Business hesabı açtım. Amacım Türkiye’deki müşterilerden TL ödeme alabilmekti.

Wise Business hesabını açtım, gerekli adımları yaptım ve hesaba GBP de yükledim. Fakat daha sonra TRY hesap bilgisi almak istediğimde TR IBAN seçeneğinin olmadığını gördüm.

Wise desteğe yazdım. İlk gelen cevapta, yeni Wise Business hesapları için şu anda TRY local account details / TR IBAN veremediklerini söylediler. Sebep olarak da bankacılık partnerleriyle alakalı bir sorun olduğunu belirttiler.

Yani ilk cevapta olay daha çok teknik / partner kaynaklı bir sorun gibi anlatıldı. Hesabımda eksik belge, doğrulama, ücret veya ayar olmadığını da özellikle söylediler.

Daha sonra tekrar sordum. Bu sorunun ne zamandır devam ettiğini ve ne zaman düzeleceğini öğrenmek istedim.

İkinci cevapta ise bunun kendi taraflarında bir hizmet kısıtlaması olduğunu söylediler. Ne zamandır devam ettiğini söyleyemediler. Ne zaman açılacağı konusunda da tarih veremediler. Günler mi sürer, haftalar mı sürer onu da net bilmiyoruz dediler.
Ayrıca yeni TR IBAN verme özelliğini tekrar aktif etmeyi düşündüklerini ama şu an için yeni hesaplara TR IBAN verilemediğini belirttiler. Daha önce TR IBAN almış bazı müşteriler kullanmaya devam edebiliyormuş ama yeni hesaplara şu an verilmiyor.

Bana önerdikleri çözüm ise şu oldu:

Müşteriler GBP, EUR veya USD olarak ödeme yapabiliyorsa o hesap bilgilerini kullanın, sonra Wise içinde TRY’ye çevirin dediler. Müşteri doğal olarak TL göndermek istiyor. Her müşteriye GBP, EUR veya USD gönder demek çok mantıklı olmuyor.

Şu an durum özetle şöyle:
İngiltere şirketi kuruldu.
Wise Business hesabı açıldı.
Hesaba GBP yüklendi.
Ama Wise yeni Business hesaplara TR IBAN vermiyor.
İlk cevapta bankacılık partneri kaynaklı sorun dediler.
İkinci cevapta bunun Wise tarafında bir hizmet kısıtlaması olduğunu söylediler.
Ne zaman düzeleceği belli değil.

Bu yüzden konuyu açmak istedim. Yeni İngiltere şirketi kuracak arkadaşlar sadece Wise’a güvenerek plan yapıyorsa bunu bilsin. Şu an yeni hesaplarda TR IBAN alamama durumu var.

Benim merak ettiğim konular:
Son 1-2 haftalık dönemde Wise Business hesabı açıp TR IBAN alabilen oldu mu?
Bu sorun ne zamandır devam ediyor, bilen var mı?
İngiltere şirketiyle Türkiye’den TL ödeme almak için Wise dışında güvenilir bir alternatif kullanan var mı?
İngiltere şirketi olup Türkiye’deki müşterilerden ödeme alan arkadaşlar şu an hangi yöntemi kullanıyor?

Açıkçası Wise üzerinden çok rahat çözülür diye düşünüyordum ama TR IBAN kısmında süreç tıkandı. Aynı durumu yaşayan veya çözüm bulan varsa yorum yazarsa sevinirim.
TL iban vermiyormuş açıkca sorular sormadımı sizlere mesela ip tv satacakmısınız ve yasal olup olmadıgını biliyormusunuz gibi sorular soruyolar sanırım kötü amaçlar mı oldu yoksa genel bir önlem mi nedir sizce?