pmGeorgia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar.
Öncelikle fikir anlamında doğru ama çok fazla detaylandırması ve projelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

https://www.instagram.com/pisir/ bu sayda isi pisir.com'a ait. Böyle bir proje var iken ben olsam .com.tr ile de girmem. Ayrıca algı yönetimi anlamında da "pis"-ir gözüme ilk başta katıldı. Bu topluma açık bir alanda yemek projesi olsa doğru olabilirdi ama özellikle evlerde hangi koşullarda yapıldığını bilinmediği algısı üzerinden "pis" teması yüklenebilir.

Domain değiştirme düşünceniz olur ise; ayrıca bu tarz bir projede daha önce deneyiminiz varsa (sanmıyorum) yatırımsal noktada değerlendirme yapmak isterim.
Selamm değerli yorumunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkürler
Aslında proje yalnızca yemek siparişi mantığında değil ev hanımları, kuryeler ve yönetim paneliyle birlikte daha kapsamlı bir ekosistem olarak planlıyorum. Buradaki amaç, güvenilir üreticileri sisteme dahil edip kontrollü bir yapı kurmak. (kontrollü derken ev hanımlarının hijyen belgeleri 2 3 gün gibi kısa sürede alması, tarım ve orman bakanlığından gerekli sıhhı izinler vs yasal prosüdür ne ise artı kdv vergi muhabbeti için ise ev haınmlarının yıllık 360 bin tl ye geçmemesinden dolayı bu iste vergi muafiyet belgesi almasını sağlamak bu gibi teknik konularda yardımcı olacağım 26 yıllık asayiş geçmisim var ve emekli oldum 1 yıldır hayalimde olan projeyi 3,4 aydır üzerinde çalışıyorum zaman buldukca, herkes yemek konusunda arayışta farklı lezzetler tadmak istiyor , kimse annelerin yerini tutmaz ama anladınız ne demek istediğimi,) yıl
sonuç olarak rastgele değil; denetimli ve sürdürülebilir bir model hedefleniyor.

“Pis” algısı konusunda farklı bakış açılarını görmek kıymetli. Biz isim tarafında daha çok “Pişir” eylemi ve anne elinden sıcak ev yemeği hissini öne çıkarıyoruz. Marka algısı tarafında ise doğru tasarım ve doğru iletişimle bu algının olumlu şekilde yönetilebileceğini düşünüyoruz.

Instagram’daki mevcut yapıdan da haberdarım, com un dolu ama faaliyette olmadığını kontrol ettim, faaliyetleri farklı , ancak benim hedeflediğimi model
öncelikle kazanç değil, ev hanımlarının vb bu ekonomik koşullar altında bir nebze yardımcı olmak ortam sağlamak , inanınki kazanmak önemli değil bu etapta, artısı hangi belediye veya kuruma şirketlere başvurursanız bu projeye kesinlikle katkıda bulunacaklarına sponsor olacaklarına eminim.

bu proje gösterdiğiniz sistemden daha farklı bir işleyiş ve ticari yapı içeriyor. .com.tr tarafı da bu yüzden ayrı bir değerlendirme alanı oluşturuyor.
Yatırımsal değerlendirme konusundaki yaklaşımınız ayrıca değerli. Projeyi tek başına bu zamana kadar bizzat boş kaldığım zamanlarda kendim yazıyorum ve ilerletiyorum tabiki maddi konude emekli olmanın verdiği bir imkansızlıkta söz konusu ,operasyon modeli nerede ise tamamlandı, öncelikle projeye yerel küçük bir ilçede başlamayı sonrasında duruma göre açılmayı hedefliyorum, gerekli kurumlar ile yazışma ve görüşme aşamasına gelmedim, Domain değiştirme düşünce gibi bir düşüncem yok lakin sizin teklifiniz varsa değerlendirebiliriz , örnek bu alan adı ile bir ilçede sizin alan adınız ile aynı sistem başka bir il veya ilçede yayına girebilir , ayrıca desteğinizi memnuniyetle kabul edebilirim ( ortaklık vb) .
Tekrar teşekkür ederim.