Eline sağlık. Talep üzerine dağıtmanı anlıyorum. Çünkü yüksek talep durumunda Google ip adresini rate limite sokuyor. Naçizane birkaç öneride bulunayım, yeni arkadaşların gözüme çarpan sorularına bildiğim kadarıyla yanıt yazayım:
Resimden anladığım kadarıyla şuradan toplama yapılıyor:
https://suggestqueries.google.com/co...+ayakkab%C4%B1
Bunu 20 yıl önce spam için kullanırdım. Ama Google Adwords keywords tools'tan gerçekten para edenleri de topluyordum. Bu sayede Alexa verilerine göre Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ilk 20-30 sitesinden biri haline gelmiştim. İçerik de önemliydi. Artık bu taktik işe yaramıyor. Çünkü info keywordsün çoğunu ai yanıtlıyor. Ayrıca Google'ın içerik algoritmaları çok değişti.
Geliştirme için belki işine yarayabilecek bir öneri olarak query'de "_" işaretiyle arama yaparsan daha fazla varyasyon çıkabilir. Daha derine inmek içinse keyword+alfabenin harfleri aramalarını toplayabilirsin. Buradaki tek bariyer Google'ın yüksek sayıdaki sorguda ip adresini limitlemesi. Bu ise alalade Proxy kullanarak aşılabilir. Çünkü bu adreste yüksek güvenlik yok.
Aranma hacimlerini merak edenlere: Bulunan anahtar sözcükler gerçekten de kullanıcı aramalarıyla oluşturulan bazısı long tail anahtar sözcükler oluyor. Gerçekten de aranma hacimleri var. Peki sen ilk sayfayı alabilecek misin? Çünkü çoğu büyük sitelerce veya yapay zeka tarafından parsellenmiş oluyor. sporayakkabinasilbaglanir.com ise kötü bir fikir. Hem info kategorisinde hem de ürkecek kurbağaya değmiyor.