HostLAB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, değerli ve nazik yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Konu içeriğinde eski bir zafiyet paylaşılmış olmasına rağmen bugün cPanel tarafından TSİ 20:00 itibarıyla yayımlanması beklenen 5 adet zafiyet için yama uygulama işlemlerimiz, yamaların yayımlanmasına mukabil anlık olarak başlatılmış olup, paylaşımlı hosting hizmetlerimizden faydalanan tüm müşterilerimizin varlıkları için mümkün mertebe erişim kaybına neden olmaksızın işlem sağlanmaktadır. Yönetilmeyen hizmetlerden faydalanan müşterilerimiz için ise işlemlerini yapabilmeleri adına e-posta kanalıyla bilgilendirme sağlanmıştır.

Bu süreçte bazı firmalar WHM, cPanel ve/veya webmail erişimlerini kısıtlamayı tercih edebilir. Sunucuların yeniden başlatılması gerekebilir yahut yama işlemleri sırasında farklı sorunlar meydana gelebilir. Geçtiğimiz 2 hafta boyunca gerek Linux tabanlı işletim sistemlerinde gerek cPanel gibi önemli kontrol panellerinde tespit edilen zafiyetler gösteriyor ki, önümüzdeki süreçte sektör ciddi istismarlarla karşı karşıya kalacak. Bu süreçte müşterilerimizi korumak her zaman olduğu gibi bizim de en büyük önceliğimiz.
Teşekkürler maili şimdi gördüm ve gerekli güncellemeyi yaptım. Kolay gelsin sizlere.