Kripto 'dan çok anlamıyorum. yeniyim. Sadece merak ettiğim bir kaç husus var.
TrustWallet, hiç bir kişisel bilgi istemiyor. Soğuk Cüzdan diye geçiyor. Buraya gönderilen paralar takip edilebiliyor mu?
Aynı şekilde Binance Global 'de global olduğu için, orada yapılan işlemler ülkemizde takip edilebiliyor mu?
Binance TR , yasal olduğu için takip edilebiliyor diye biliyorum. Ama Binance global yasal değil sanırsam yani global olduğu için devletimize bilgi verilmiyor.
Sadece sistemlerin, ülkemizdeki yerlerini ve verimlerini öğrenmek amacıyla bu soruyu soruyorum. Her hangi bir yasadışı işlem yapacağımdan değildir.
Sadece Meraktır.
Binance Global'den , Binance TR 'ye gelen kripto para birimini nasıl takip edebilirler ki ? Binance Global bilgi verebiliyor mu? hadi verdi diyelim. Diyeceği şu ; Bu ödeme Soğuk Cüzdan tarafından gönderilmiş. Bu sefer Soğuk Cüzdan şirketi TrustWallet kendi politikasında diyor ki ; Biz hiç bir bilgi almayız. Vermeyiz.
Bu adreslerinizden herhangi birini bilen takip yapabilir tüm işlemleriniz herkese açık örn binance tr adresinizi birisi biliyor buraya nereden gelmiş diye giderer binance globalden olduğunu görür ilerler ardından trust walletı görür oraya gelen para varsa onları vs görür, tabii trust wallet bilgi vermiyorum dese de coin satın alamıyorsunuz bir şekilde trust walleta da coin girişi olacaktır veya coini çekmek isteyeceksinzi yerel borsaya bir giriş olacaktır. Paranın nereye gittiğini görmek için borsayla iletişime gerek yok yani.
Yanlışım varsa bilen kişiler düzeltebilirse sevinirim