Kripto 'dan çok anlamıyorum. yeniyim. Sadece merak ettiğim bir kaç husus var.
TrustWallet, hiç bir kişisel bilgi istemiyor. Soğuk Cüzdan diye geçiyor. Buraya gönderilen paralar takip edilebiliyor mu?
Aynı şekilde Binance Global 'de global olduğu için, orada yapılan işlemler ülkemizde takip edilebiliyor mu?
Binance TR , yasal olduğu için takip edilebiliyor diye biliyorum. Ama Binance global yasal değil sanırsam yani global olduğu için devletimize bilgi verilmiyor.
Sadece sistemlerin, ülkemizdeki yerlerini ve verimlerini öğrenmek amacıyla bu soruyu soruyorum. Her hangi bir yasadışı işlem yapacağımdan değildir.
Sadece Meraktır.
Xmr hariç hepsi takip edilebiliyor bildiğim kadarıyla. Önemli olan iz kaybettirebilmek. Örn trust wallet bilgi vermediniz ama buraya coini nasıl alacaksanız. Binance tr ile alırsanız buraya kadar takip edilirsiniz. Örn binance tr ile bir coin alıp trust walleta aldınız ardından trust wallet ile bir log tutmayan exchange sitesinden xmr çevirdiniz. Bu xmr adresinizde ki para takip edilir 3xchange sitesinden bilgi alınırsa ama bu hesaptan nereye para attığınız gözükmez xmr yapısı gereği. Sonra yeni bir trust wallet hesabı veya sparrow vardı sanırım tor ağıyla kullanabiliyordunuz sonra xmr hesabınızdan tekrar btcye exchange yaparsınız böylece xmr kısmında izinizi kaybettirirsiniz. By xmr adresinizden para gönderirken veya alırken başka yere vermeyin farklı xmr adresi kullanın.
Uzun işlemler sonucu elde takip edilemeyen btc veya başka coinler kalır ama tabii kimlik tespiti için tek gereken bu değil sanırım farklı araştırma eşleştirme yöntemleride vardır.
bildiğim her şey bu yanlışım varsa bilen biri düzeltebilir
Xmr çoğu yerde
yok uygulamasını indirip kullanabilirsiniz.