WillyWonka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle düşüncelerine ve inancına saygı duyuyorum fakat 1500 sene öncesinde o bilimle bir şey bilinemezdi olayından bence biraz çıkalım artık. Örnek verecek olursam demirin indirilmesinden bahsedilirken (ve çoğu insan bunu mucize olarak adlandırırken) Sümerler ve Eski Mısırlılar da demiri göktaşlarından elde ettikleri için binlerce yıl öncesinden ona 'göğün metali - madeni' demişlerdir .

Bir başka çok bilinen bir örnek evrenin genişlemesi meselesi... M.Ö. 1500’lü yıllara dayanan antik hint yazılarında evrenin bir 'kozmik yumurta'dan çıktığı ve nefes alıp verir gibi sürekli bir genişleme ve daralma döngüsü içinde olduğu açıkça anlatılır. Aynı şekilde Sümer ve Mısır yaratılış metinlerinde de evrenin başlangıçta dar bir alanken tanrılar tarafından 'ferahlatılıp genişletildiği' tasvirleri mevcuttur.

Kısacası hocam; senin 'harika ötesi' dediğin bu bilgiler aslında insanlığın ortak mirası olan, Sümerlerden Yunanlılara, oradan da o coğrafyaya akan binlerce yıllık kadim birikimin bir parçası. Bilginin binlerce yıl öncesinden gelmesi onun mucize olduğunu değil, insanlık tarihinin ne kadar derin bir kökü olduğunu gösteriyor bence. Herkesin inancı kendine tabii ama gerçekleri bu tarihsel süzgeçten geçirmek de önemli... İyi Geceleriniz Olsun...
Hocam gunaydinlar inan ki hepsini arastirdim hocam biliyorum sumerlerin de bildigini ama bilmedigi şeyler de var gerçekten sizlere ornekler vere bilirim tartışmak amacli asla degil tamamen ornek icin ozelden yazmak isterseniz buyrun