teşekkürler hocam paylaştığınız için çok bilmeidğim için bir şey sormak istiyorum .Bununla işlem yapmak için elimizde proxy listesi olması m ıgerkeiyor ve ek olarak cookies yada gmail hesabı mı gerekiyor ? proxy i ücretsiz veren stielerden alıp versek sizce nasıl olur yoksa yorumlarda yazdıgınız gibi sunucuya kendimiz kurup mu yapmalıyız ?
Tam olarak ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz?
Yüksek güven gerektiren işlerde (Google SERP manipülasyonu, Twitter hesap açma vb.) IPV4 residential ya da mobile proxy gerekir.
Düşük güvenlik gerektiren işlerde (örn: Joygames'den hesap açma) IPV6 Proxy işinizi görür, IPV6 proxy'yi de sınırsız şekilde bir VPS ile sağlayabilirsiniz ayda 300-500 TL ücretli bir VPS ile ve şöyle bir betik ile kurabilirsiniz sınırsız IPV6 proxy server:
https://github.com/Temporalitas/ipv6-proxy-server
Yani amaca göre değişir proxy ihityacı, ama proxy olmadan pek çok şeyi yapamazsınız, engellenirsiniz platformlar tarafından ya da engellenmeseniz de tüm oturumlar farklı cihaz/tarayıcı parmak izine sahip olsa dahi, IP'den dolayı aynı kişi olarak görülür.
Cookies gerek yok, çünkü burada gerçek bir tarayıcı ve çok ileri seviye spoofing var, hiç bir platformda capthaya takılmadan tüm işleri yapabilirsiniz. Ama mesela Youtube'de manipülasyon yapmak istiyorsunuz, benim paylaştığım "Youtube Search" navigator modülüne aşağıdaki gibi bir prompt ile biraz cookies oluşturma adımı da eklerseniz daha faydalı olur:
"Youtube Search" navigator modülünün kodlarını yapay zekaya verin ve şu pomptu yazın:
Senden bu modüle şua adımları eklemeni istiyorum, bu adımlar modülün ilk ısınma işlemleri olacak:
- İlk giriş adımını google.com olarak değiştir.
- random mousemove yap
- "x" kelimesini arat ve arama butonuna tıkla
- arama sonuçlarından herhangi bir youtube linkine tıkla ve sayfa değişim beklentisinde ol
- daha sonra mevcut youtube arama kutusuna tıtklama ve sonraki işlemler devam etsin
Not: tıklama işlemlerinde "hover + wait" gibi önsel insansı davanışlar eklemeyi unutma
Şu "x" kısmına mesela Youtube'de sizin videolarınız döviz ile ile ilgili, o zaman "döviz kurları video değerlendirme" olarak değiştirin, böylece önce Google'da bu aramayı yapacak, bu arama ile ilgili bir Youtube videosu bulacak ve buradan Youtube'a girecek. "Youtube Search" navigatör modülü direkt olarak Youtube'a gidip, hiç bir tarayıcı geçmişi olmadan arama yapıp videonuzu izlemez, önce Google'da çerez yapar, Youtube'de Google.com arama sonuçlarından gitmiş olur oturumunuz ve Youtube "bu kişi Google arama sonuçlarından gelip, şu videoya tıklayıp, bunu beğenmeyip arama kutusundan şunu arayıp şu videoya tıkladı ve bunu şu kadar süre izledi" diye düşünür. Yani çerez ihtiyaç yok.
Google arama sonucu manipülasyonu düşünüyorsanız da kendi arama terimizi aratıp istediğiniz siteye tıklatmadan önce böyle ön aramalar yapıp çerez oluşturacak adımlar ekletebilirsiniz "Google Search" modüllerine.
Yani çerez lazım değil, çerezi zaten kendi oluşturur, "Gmail lazım mı" sorunuza ise, "olursa ne ala, ama bu devirde zor iş" diyebilirim : )
Ama ben birkaç örnek verdim, hangi platformda hangi iş önden çerez oluşturma ya da IPV4/IPV6 gerektirir denemek lazım.