Aşağıda anlatacağım gerekçeler ve kanıtlar ile bu tip satışların sorun yaşatacağını ve mağduriyetler doğurabileceğini belirtirim!

Kusura bakmayın böyle bir başlık ile böyle bir konu açtığıma ama. Kendimden örnek vermem gerekirse, PENDC’den aktif CO-LO hizmeti alıyor iken forumda son zamanlarda sürekli görmeye başladığım “PENDC VERİ MERKEZİNDE CO-LO HİZMETİYLE BULUNAN SUNUCU VE PARÇALARIN SATILMASI” başlıklı yani “data centerde bulunan cihazlarımı satıyorum” içerikli konulara istinaden, firmanın kayyum denetimi altında sıkı bir denetleme ve hizmet düzenlemesine geçtiğini bildiğim için, direkt firmaya kendim sorup net bilgi aldım. “CİHAZ ÇIKIŞI YOK, HİZMET YENİLEMEK DAHİL SATIŞLAR DONDURULMUŞTUR” cevabını (Satıştan Çağla/Selin hanım ile Genel Koordinatör Ersin beyden) kendi sorularıma kendi kulaklarımla duymuş olmama rağmen, forumda “yahu şu anda kayyum engeli var cihazı kargolarım da diyorsunuz” sorusuna karşılık “dilekçe ile çıkmaya başladı” şeklinde diyalog geçti. (Bu kanıt olarak profilimde son iletişime geçtiğim yorumlarda da görülebilir.)

Lakin bununla beraber benim gibi hem satış açılmasını hem de cihaz çıkışı yasağının kalkmasını bekleyen diğer forum arkadaşlarından da mesajlar almam üzerine doğruluğu var mı diye az önce firmayı arayıp Çağla hanımla görüştüm. Haliyle son zamanlarda iletişimin sık olmasına istinaden kendileri de konuyu hatırladıkları gibi hala cihazların çıkmasına izin olmadığı ve satışların açılmadığı bilgisini hemen otomatik verdiler
Tabii bunun üzerine de buranın ismini vermeden forum sitelerinde PENDC içinde cihaz sahibi olan kişilerin sunucu ve parçalarını sattıklarını, devrettiklerini ve hatta isterlerse kargo ile gönderebileceklerini belirttiklerini söyleyince, durumu anlayamadığımı belirttim. “Acaba ben kendi sunucularımı, kabinetlerimi, parçalarımı işte BİLMEM KİM OLARAK ya da BİLMEM NE FİRMASI OLARAK şu kişiye ya da bu firmaya sattım/devrettim gibisinden bir evrak gönderdiğimde sizin o kişiyi tanıma, yetki alma gibi bir durumunuz var mı?” diye açık açık sordum ve diğer dolaylı yolları da detaylı şekilde konuştum.

Aldığım net cevap şu oldu: “Biz satış yapmadığımız gibi bu tip müşterilerin kendi aralarında başkalarına devir-daim gibi durumlarını tanımlama/onaylama gibi bir politika ve hizmetimiz yoktur. Her ne şartta olursa olsun cihazlar hesap sahibine aittir, hesap sahibine teslim edilir. Hesap sahibi her halükârda yasal muhataptır.” cevabını NET BİR ŞEKİLDE ALDIM!

Şimdi burada cihaz satışı diye bir şey yok yani almış olsanız da “Ben Ahmet, Yavuz’a sattım, artık muhatabınız odur, cihazı ona verin.” gibi bir durum söz konusu değil. Ahmet iki gün sonra “Ben böyle bir şey demedim.” deyip cihazları geri alabilir. Bir de madalyonun öteki tarafı var; hadi diyelim ki “çaktırmadan aramızda halledelim” mantığıyla sessiz sedasız Yavuz aldı Ahmet’in serverlerini, yedi naneyi. Bu sefer diyelim hizmet süresi de var, 3-5 ay kalmış onu kullanıyor. Burada Yavuz değil Ahmet gidiyor ki bu işin pek hak yolu olduğu da söylenemez

Takat etmeyenler +90 224 322 00 00 numarasından satış bilgiden Çağla yada Selin hanım ile görüşüp net bilgiyi alabilirler!