Hocam geçen sene haziran ayından beri aktif bir şekilde komedi skeçler yapıyordum, yanlız ben değilim yapayzeka ile ekranın köşesine kendini yerleştiren arkadaşlarımın sayfaları ve yt kanallarıda gitti. youtubede itiraz videosu istemiyorlar direk maile cevap istiyorlar orada da otomatik red veriyorlar. Fb destek ile yazıştım, eleman insan katkısı olmayan içerik dedi... fb sayfamdaki bütün videoları sildim, özgün içerikler atacağım.
Fb destek ile yazıştım. Adamın yazdığı "Yapay zeka (AI) ile üretilen içerikler, Facebook'un "Orijinal Olmayan İçerik" veya "Düşük Kaliteli İçerik" filtrelerine takılmış. Haftada en az 2-3 kez, 15-20 dakikalık canlı yayınlar yapın. Yayında yüzünüz görünmeli ve izleyicilerle etkileşime girmelisiniz. Bu, Facebook'un "bu bir bot veya AI sayfası değil, gerçek bir insan" demesini sağlar. "
Yani hem kedisi öneriyor panelde, yapayzekamızı kullanıp videolar üretin diye, hemde böyle engelliyor, çıldırmamak elde değil. Aynı şey google içinde geçerli, abi para verip gemini üyeliği alıyorum, video yapıyorum, kapatıyorlar. Yapayzeka olarak işaretli bu arada her içeriğim, ona rağmen böyle saçmalıklarla uğraşıyorum
Benim size burada dediğimi Fb de de demişler insan katkısı olmayan içerik yüzünden kapatılıyor çoğunluğu. Bazı otomasyonlar bunu yapabiliyorlar kaldı ki benzerini görmedim kendi otomasyonum var bunu yapan ve hiç bir kanal kapanmadı çünkü inssan emeği ile ortak ilerleyen bir yapısı var ve videoları kesinlikle youtube ye kendisi yüklemez. Yakında burada da konu açmayı düşünüyorum bu konu ile ilgili. YZ kullanmak işinizi kolaylaştıran! Herşeyi tamamen kendisi yapmayan!! Otomasyonlar ile içerik üretmekte de zarar yok! Ama %90 YZ izlenimi veriyorsa piyasada kullanılan (elevenlabs dahil) yaygın seslendirmeler kullanılıyorsa. Fonda çıkan sesler çok yaygın veya telifli ise gibi bir çok detayı var bunun. Eskisi gibi değil artık 2026 da reklam verenlerin bütçelerini düşürmesi ile bir çok şeyi kısıtladı youtube. Sonuçta sizin değil kendinin para kazanmasını ön planda tutan (doğal olarak) bir şirket dolayısı ile en etkili bahane şuan YZ ve gerçekten çok abartıldı maalesef.