Neron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son zamanlarda yaşadığımız tecrübeler ile öğrendik ki;

- dolandırıcılar özel iletişim ağlarından ulaşıp; misal ben r10 dan X kişiyim diyor, teyit etmeden/almadan ticaret yapmayın.

- haklı olduğunuz konularda bile haksız duruma düşebilirsiniz o yüzden şikayet bölümüne mümkünse uğramayın
anladığım o ki adli olarak gördükleri konulara şikayet yükünü azaltmak adına "forum kurallarınca" karışılmıyor ve haksız şikayet konusu açmaktan ban yiyorsunuz.
ilginç bir şekilde niyeti bozuk olana iyi niyet göstermemek değerleri sorgulatan problem olabiliyor.

- en önemlisi forumda uzun süre geçiriyorsanız bir süre sonra unutabiliyorsunuz. r10 un bir ticari forum olduğunu unutmayın.
çoğu kişinin ticari ahlakı ne yazık ki sadece parayı alana kadar.

bunlar haricinde; r10 boş vakit geçirmek, insanları tanımak, sanal alemde ticarete başlamak veya ticari ürününüzü tanıtmak için güzel bir yer. her türlü insan var.

Geçmişte 2 defa satmadığım bir şey sebebi ile ban yedim,
  • 1 tanesi gizli kod içeren bir yazılımı satan kişiyi (forum dışı konuşmada) kışkırtmak maksatlı söylediğim şeye dayandırılarak sattığım (tamamen delilsiz) öne sürülmesi sebebi ile, bu vesile ile öğrendim ki kişi forumdan biriymiş meğer burada şikayetçi olmuş.
  • 1 tanesi ekonomik kriz yaşadığım bir dönem free temaları ücretli olarak insanlara ulaştırma çabasından idi. Bir hizmetti, ve sadece konu açmıştım herhangi bir satışını bile yapmamıştım. Hiç bir cevap hakkı verilmedi. "Dayanağı ise önceden de null satışı yapmışsınız ve uyarılmışsınız." oldu
Şimdilerde codecanyon ürünlerinin satışı yasak misal ama, reskin yapılmış bir çok yazılım forumda satış konusu olarak barınabiliyor.
Satıcılar codecanyon/reskin ürünü olduğunu belirtmeden satış yapabiliyor. Bana sorarsanız tamamen emek hırsızlığı.

Ek olarak misal bu dating zırvalığı ürünlerine de yeni yeni sınırlama getirildi, sahte kadın profilleri ile insanları siteye bağlayıp üyelik paraları alıyorlar. Hala daha örtülü şekilde ticaretini yapanlar var.

2 defa da şimdilerde haklı olduğumu ve forum kurallarınca korunduğumu düşündüğüm 2 konu hakkında "haksız şikayet konusu" açmak sebebi ile ban yedim.
  • 1 tanesi lisanssız diye aldığımız üründe lisans çıkması ve kullanamamam, satıcının ise sözde iyi niyet gösterip "probleminizi çözelim" şeklinde yaklaşması üzerine bu teklifini kabul etmemem.
  • 1 tanesi ise forumda tanıtımı olan sitemizin sahtesini google sıralamasında çıktığı gün açan, r10 da sitemizin adını vererek satış konusu açtığında fark ettiğimiz ve "panelci" diye tabir edilen, belki türünün ilki ama sonu olmayan kendini er zanneden bu kişiyi, forum içerisinde ve adımızın kullanılarak gerçekleştirilecek olası bir dolandırıcılığı önlemek adına; satış konusunda farkı belirtmeye ikna edemeyişimiz sebebi ile yaşadığımız sürtüşme sonucu açtığım bir şikayet konusunda haksız sayılmam. Yine hiç bir cevap hakkı verilmedi. Bunun da dayanağı olarak "önceden haksız şikayet konusu açmışsınız ve uyarılmışsınız" oldu.
Bu şikayet konularına bakanların, şikayet içeriği üzerine kalifiye kişiler olması lazım. Zor tabi ancak, yapıcı bir eleştiridir.

Bunları söylüyorum diye kötülüyorum sanmayın, yeri gelmişken bunları açıkladım çünkü yeni yaşadığım bir olayda anladım ki iyi niyetli insanlar olduğu kadar kötü niyetli insanlar da var ne yazık ki. Tarihe not düşmüş oluruz.

Bunların varlığı kara leke gibi profilimde duruyor ve kötü niyetli olan geçmişime bakıp bunlar ile kendini aklamaya çalışıyor ve birileri kanıyor, ama olsun, r10 un yeri bende ayrıdır
Hiç mi hatamız yok, vardır elbet önemli olan insanın hatalarından ders çıkarabilmesidir. Bizim yanlışımızı arayan var ise dönüp kendine baksın.

Biz forum kültürünün içerisine doğmuş bir nesiliz, bu kültürü bozmak yerine dilerim öğrenmeyi seçerler.

Çok haklısınız hocam katılıyorum