Gezginler hiçbir zaman crackli/tam sürüm ve özellikle virüslü dosya paylaşımı yapmadı. Neden derseniz tam sürüm programlar yerine her zaman tamamen ücretsiz, açık kaynak, sınırlı kullanım ya da süreli programlar paylaşmasıydı. Kalkıp Photoshop'un ya da bir Office sürümünün asla crackli tam sürümünü yayınlamadı. Ayrıca sunucularında zaten 3-5 program (misal) haricinde barındırmazdı ve direkt olarak yazılım geliştiricisinin kendi linklerine yönlendirirdi. Sunucularda yüklü olan programlar ise genellikle artık geliştirmeyi durdurmuş, hala indirilmek istenen programların orjinal kurulum dosyalarıydı. Ek olarak Virüs Total bilgilendirmesi yapıyordu, Yazılım bilgileri kısmında apaçık meydanda olan bir bilgiydi, virüslü dosyalar zaten kaldırılıyordu. Bu sebeple virüs paylaşıyordu demek akıl tutulmasıdır ya da bilgisizlikten kaynaklanıyordur.
Tarikatlara para aktarma konusu da yalanlar silsilesinden ibaretti. Videoyu çeken kişi oradan buradan arayıp önüne gelen bilgileri toplamış, kafasına göre bir senaryo ile birleştirmiş ve ortaya sürmüştü. Hatta videoda gösterdiği kişinin gezginler ile alakası bile yoktu ve hatta hayatta bile değil, yıllar evvel vefat etmiş bir kişiydi. Buna rağmen çıkıp bir açıklama yapmakla uğraşmak istenmedi ve bir süre sonra gündemden düşeceği zaten biliniyordu. Türkiye'de gündem hızlı değişir.
Ve bir arkadaşın dediği gibi şirketin amiral gemisi şu anda epey olduğu için gezginlere yapılan yatırım da eskisi gibi olamadı, yazılımları güncel tutmak dışında bir geliştirme süreci devam etmedi. Bir bakıma geçmiş yılların hatrına ayakta tutuluyordu.
Nisan ayı sonunda ise Cpanel açığı nedeniyle ele geçirilerek tüm dosyaları, veri tabanı silindi. Yatırım yapılmadığı için de bir yedeği bulunmuyordu açıkçası. Milenyum olarak adlandırılan 2000'li yılların başından bugüne kadar bilgisayar/internet kullanıcılarının hafızalarında ve alışkanlıklarında oldu. Açıkçası benim gençlik yıllarım gezginler ile geçti. Gezginler'in her aşamasında (forum, chat, şiir, webmaster arşivi) müdavimiydim. Bu günlere gezginler sayesinde geldim diyebilirim, internet serüvenim bu site ile evrildi. Forumlarında güzel dostluklar kurduk, yardımlarda bulunduk, yardımlar aldık bilmediğimiz konularda. Uzun yıllar sonra da yolum tekrar kesişti ve profesyonel anlama ekibine dahil oldum ve epey projesinde kendime yer edindim. Bunları yazmamın bir manası yok elbette. Sadece gerçeklerden bahsetmek istedim sanılanın aksine. Elbette herkes kendi bildiğine ve inanmak istediğine inansın.