Merhaba,
Sitenin içi kamusal alan değildir, ortak alanıdır.
Kapı numarası verilmiş Daire ve dükkanlara bağımsız bölüm denir. Kiracı veya mülk sahipleri bu bağımsız bölümler adına yönetim seçimlerinde oy kullanırlar.
Oy kullanan kişilere Kat Malikleri Kurulu denir.
Site içerisindeki kurallar "Yönetim Planı" ile belirlenir ve oylama ile yürürlüğe konur.
Bu kuralları oy birliği ile seçilmiş olan yönetim uygulatır.
Yönetim Planında o sitede herhangi bir evcil hayvan bulundurulması yasaklanmış ise (kiracı veya mülk sahibi olmanız fark etmez) evcil hayvan bakılamaz.
Site içerisinde yaşayan insanlar sitenin ortak grubundan tehlikeyi veya problemi belirten resimli paylaşım yapabilirler. Sitenin WhatsApp grubu üyelerin mesaj yazmasına izin veriyor ise bu da yönetimin bir kararı olabilir. Çünkü; bazı yönetimler grubu yazışmaya kapatırlar.
Kişilerin kolluk kuvvetlerine herhangi bir şikayeti (gürültü, hayvan barındırma, çevre zararı vb.) olması durumunda, kolluk kuvvetleri önce (adli vakalar hariç, adli vakalarda kolluk kuvvetleri tüm yetkilerini kullanabilir) yönetim ile iletişim kurar. Yönetimden alınan bilgilere göre şikayet değerlendirilir ve gerekli işlem yapılır.
Dolayısı ile hayvanınız ile ilgili en detaylı bilgiyi yönetiminizden almalısınız.
Yönetim, site kurallarında evcil hayvan site içerisinde ağızlıksız hayvan gezdirilemez şeklinde karar almışsa, alınmış olan karara uymak zorundasınız. Aksi durumda yönetici kolluk kuvvetlerine kendisi başvurmak zorundadır.
Yönetim, kuralları uygulama noktasında sitede yaşayan insanlara karşı sorumludur.