Merhaba arkadaşlar,
Artık websitenin; orta ve küçük işletmeler için prestij ve geo’ya referans amacı dışında pek bir işlevi kalmamış gibi görünüyor.
Ticaret sektörü; büyük pazaryerlerinde dönüyor, hizmet sektörü; Google Maps ve Chatgpt’de dönüyor.
Ama tüm bunlara rağmen website tabii ki çok önemli ama yatırım bütçenizi doğru yönlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
E-ticareti bilemem ama öyle tahmin ediyorum fakat sadece hizmet sektörü ile çalıştığımız için hizmet sektörünün Google Maps ve chatgpt’den daha çok dönüşüm aldığını hem müşterilerimizden hem de kendi firmamızdan biliyorum. Chatgpt’de önerilen firmalar arasındayız, bunu da şunun için belirttim; bazı arkadaşlar R10’da ilk ve tek GEO hizmeti veriyoruz yazmış fakat firmalarının tüm verileri sıfır, nasıl hizmet verdiklerini anlamadık.
GEO hizmeti vermeden önce kendi firmamızı Chatgpt’de önerilen firmalar arasına alıp alamayacağımız üzerine çalıştık alabildik ve sonra bu hizmeti vermeye başladık, tıpkı Google Maps ‘te olduğu gibi. Hangi sektör olursa olsun tüm hizmet verenlerin bu anlayışta çalışmamasına açıkçası şaşırıyorum.
Sizler ne düşünüyorsunuz?