Daha önce bir konuda bipolar bozukluk teşhisi konulduğundan ve dua istediğimi yazmıştım. Bugün bir arkadaşımla konuşurken hastalığımdan bahsettim.
“Bipolar bozukluk” dediğimde “ergen kız hastalığı o” diyerek alay etti. Durumun komik tarafını anlayamadım. Sonra bir TT keşfette aratayım dedim; gerçekten de liseli ergenlerin,
ilgi bağımlısı bazı kızların kendi hatalarına kılıf bulmak için “Ben bipolarım” dediğini gördüm. Çoğunlukla da bunu havalı olduğu için söylüyorlar.
Ben gerçekten bipolar hastasıyım. Onların hava atmak için söylediği o hastalık, beni ilk zamanlarımda balkona çıkıp hava almaya bile hasret etti. Üç gün boyunca uyumadan, hiçbir şey yemeden sonunda hastanede serum bağlı şekilde gözümü açtım. O kadar uykusuz ve bitkindim ki bayılıp kalmışım. Hâlâ geceleri ataklarım tutuyor, krizler geçiriyorum. Ama bunu yaptığım şeylere kılıf bulmak için değil; gerçekten beni yiyip bitiren bir durum olduğu için yaşıyorum.
Bilmedikleri hastalıkları kılıf olarak kullanıp kendi yaptıklarını örtmeye çalışan herkese Allah inşallah o hastalığı yaşatır.