hostingstor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biraz uzun yazacağım belki, lütfen görüşlerinizi alay etmeden belirtirseniz sevinirim. Hep kendi işimi yapma hayalini kuruyorum. Amacım çok para kazanmak değil milyonlarım olsun değil sadece kendi işimi yaptım ve para kazandım tarzın da hep bir hayalim var. 2023 yılında web hosting, domain işine giristim zaten kullanıcı adimdan da anlaşılır. Fakat bütçem yeterli değildi ve yeterli piyasa hakimiyetim yoktu neye para lazım reklam bütçesi ne kadar olmalı ve açıkçası bunların hiç biri de yoktu. Sadece wisecp yazılımı satın aldım reseller ile satış yapmayı düşündüm, fakat hiç birşey düşündüğüm gibi değilmiş reklam bütçesi, makina ücretleri, muhasebe ve devlete ödenen ödemeler. Haliyle aldığım yazılım ve aylarca odedigim muhasebe ücretleri tek bir müşteriye hizmet vermeden zarar ederek son buldu. Daha sonrasında ayakkabı alis ve satış işine girdim bu işte tabi beklediğim gibi olmadı toptan alıp mecburen zararına toptan geri sattim kısacası beceremedim. Ve şuan da 6 7 aydır tasarımıni yaptığım hepsi el emeği olan kalemlik işine girdim masa aydınlatmali ama bunların nerede ve nasıl satılacağı nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgim olmadigi için elimde kaldı ve buda bir zarar oldu bana yani kısacası şuan girdiğim her işi yüzüme gözüme bulaştirdim. Noktayı şununla koymak istiyorum 3d yazıcı Alip bir şeyler tasarlamak. Ama anahtarlık veya herkesin ürettiği o sade bir masa aksesuari değil. Ben elektrik konusunda yarı profesyonel bir teknisyenim elektronik bilgim de bı o kadar var üreteceğim ürünlere farklılar Katip satmak ve buraya kadar okuyan dostlarımdan ricamdir ki bana açık ve net şekilde söylesinler bu ise hiç girişme veya giriş ama şunu şunu yap ki kendi işinin düzenini oturtasin tarzı bana açık ve net bilgi verin.
Hocam yıllardır 3D yazıcı işleri ile uğraşıyorum. Ülkedeki ilk ''printerfarm'' larını kuran birkaç kişiden biriyim. Şuan piyasaya yeni girmek isterseniz, bütçenizin oldukça sağlam olması gerekiyor. Birkaç tane yazıcı alıp, bu sektörde hayal ettiklerine kavuşamayıp, 6. ayın sonunda satılığa çıkarılan binlerce 3d yazıcılar bulunuyor. 3d yazıcı işi tasarım, tamirat, sabır, malzeme bilgisi isteyen işlerdir. ''Anahtarlık basar geçerim.'' derseniz de o çeşmenin başı çoktan tutuldu. Profilime bakabilirsiniz. Whatsapp üzerinden iletişime geçerseniz de merak ettiğiniz soruları cevaplamak isterim.