İyi forumlar, büyük ırk köpeklerin kamusal alanlarda ağızlıkla gezdirilme zorunluluğu var. Oturduğum sitenin bahçesi kamusal alan olarak geçer mi? Bunu bana söyleyen bir Jandarma personeli. Oturduğum sitenin bahçesinde ağızlık zorunlumudur?
Konu hakkında özet: sitenin bahçesinde köpeğimi (6 aylık rottweiler) tasmalı şekilde gezdiriyordum. Sitemizde bulunan futboll sahasında çocuğunu oynatan kadın hiç bir tartışma geçmeden (0 diyalog) Jandarmayı aradı bende kulak misafiri oldum onlar birşey yapamayacaklarını söyledi sanırım bir sonuç alamadı. Kişi gizlice fotoğrafımı çekip köpeğimi ve beni site grubunda paylaşmış ağızlıksız köpek gezdiriyor diye. Köpeğim tedavi sürecinde olduğu için çipi ve karnesi yoktu bu sebeple şikayetçi olmadım ne yapmalıyım? Teşekkürler herkese...
NOT: Büyük ırk köpeklerin kalabalıkta ağızlıkla gezdirilmesini destekliyorum. Site içinde değil. Soru sadece çok basit site içerisi kamusal alanmıdır? Akıl hocalığına ihtiyacım yok sadece sorumun yanıtını istiyorum.
Ek not (KONUYU TARTIŞMA KONUSUNA ÇEVİREN ARKADAŞLARA): Büyük ırk köpeklerin ağızlıkla gezdirilmesini destekliyorum ve onaylıyorum. Yaşadığımız sitenin büyüklüğünü yeşillik alan büyüklüğünü aramızda ki çocuklarla tel örgüler olduğunu bunları yazmaya gerek duymamıştım basit bir soru olduğu için ama hemen hayvan düşmanı insanların değişik konuşmalarına maruz kaldım. Sorum çok basittir site içerisi kamusal alan diyemi geçer bunu merak etmekteyim. Bizde başkasının çocuğuna zarar getirecek birşey yapmayız. Yorumlarınızı ve değerli fikirlerinizi kendinize saklamanızı rica ederim.