Merhaba bildiğiniz herşeyi unutun
Araç alıyorsunuz üzerindeki plaka 34 XX YY olsun
Adım 1; Plaka değişecek ise alirken bilgi vereceksiniz noterde plaka değişecek sistemden otomatik sıradaki plaka gelecek. Bu adım sonrasında plaka değiştirmek için aracı bir başkasına satmak dışında plaka asla değişmez
Adım 2: Özel plaka istiyor iseniz noter öncesinde
Trafik şubeden özel olarak nitelendirilen plakaları seçecek ücretini ödeyeceksiniz rezerve edeceksiniz ve adım 1 de plaka rezervasyonu olduğunu söyleyerek rezerve ettiğiniz plakayı alacaksınız.
Not noter sonrası plaka değiştirilemez
Not 2 plaka değişimi için ikametiniz dışında il plakası alamazsınız. İkamet kaydınız hangi şehir ise plaka oraya ait çıkar ya da özel olarak seçilir
Not 3 Özel plaka demek 34 abcde 34 alırım demek değildir listede var olanlardan seçersiniz Özel plaka demek 35 xx alırım demek değildir. İkametiniz Ankara ise plaka değişecek ise 06 olmak zorundadır. Değişmeyecek ise eskisini kullanabilirsiniz
Net şekilde açıklamış. Elinize sağlık. Sadece "noter sonrası plaka değiştirilemez " kısmını geçen sene sorduğumda özel plaka olacaksa 30 gün içerisinde değişim olacağını söyledi trafikteki memur. Şuan değişti mi bilmiyorum.