Arkadaşlar selamlar.
Geçen yıl haziran ayında forumda
Birevim Araç Finansmanına Girdim şeklinde bir konu açmıştım. Yaklaşık 1 yıl sonra arabamı aldım. Merak edenler için faydası olur diye tüm süreci anlatmaya karar verdim.
Öncelikle Birevim'e girmemin sebebi bir tanıdığın akrabasının orada çalışıyor olmasıydı. Yoksa Fuzulev veya Eminevim düşünüyordum. Ben 825 bin liralık araç finansmanına girdim. Herhangi bir peşinat ödemek istemedim ve kuralı olarak girdiğim için katılım bedeli bir tık daha yüksek çıktı 70 bin tl katılım bedeli ödedim. 825 bini 30 taksit yaptık, 2025 Haziran ayında girdim ve bana 12. ayda yani 2026 Mayıs ayında arabamı alabileceğimi söylediler. Aylık taksit miktarı 27.500 TL'ye denk geliyor. Ayrıca katılım bedeli 70 bin TL'yi de 6 takside böldürdüm.
Aylar geçti ve Mayıs ayı geldi çattı. Oradaki müşteri destek uzmanımla görüştüm, Nisan sonu gibi kendilerine maaş bordrosu ve SGK Hizmet dökümümü yolladım. Ardından bana 1 Mayıs itibari ile arabamı bulabileceğimi ve kendilerine ilettiğim tarihten itibaren bir en geç hafta - 10 gün içerisinde bana randevu vereceklerini söylediler (Normalde Teslim Tarihi 20 Mayıs olarak gözüküyor verilen belgede).
Açıkçası endişelerim vardı, herkes bu sistemle arabasını satmak istemeyebilir vs. malum önce devir sonra para transferi oluyor bankalardaki gibi. Bu sebeple genel olarak galericilerin ilanlarına baktım, onlar sisteme hakimdir diye. Genel olarak herkes biliyoruz sorun yok dedi.
Nisan sonu çok güzel bir araba buldum sahibini aradım o da al satçı bir arkadaştı, teslimat ne zaman dedi ben de 10 gün içinde deyince ben o kadar bekleyemem dedi. Neyse başka bir araba bakmaya başladım ama aklım o arabada kaldı. tarih 4 mayıs olduğunda arkadaşa gene yazdım araba satıldı mı vs diye, bu sefer senin kısmetinmiş satılmadı dedi ve anlaştık 15 bin kapora gönderdim ve aracı Birevime bildirdim. Böylelikle arabayı 4 Mayıs Pazartesi günü mesai sonu bildirmiş oldum.
6 Mayısa beklediğimden çok daha kısa bir süre içerisinde haber geldi ve bana 7 Mayıs'ta devri alabileceğim söylendi. Derhal araç sahibine yazdım ve onlar da müsait olunca 7 mayıs günü şehir dışına arabayı almaya gittim.
Sırayla şu işlemleri yaptık:
- Öncelikle expertize gittik ve araç söylendiği gibi çıktı.
- Ardından o şehirdeki Birevim şubesine gittik ve kaşeli imzalı bir taahütname aldık.
- Notere gittik ve 825 bin'den fazlaki kısmı güvenli ödeme ile arkadaşın hesabına aktardık.
- Devir işlemi tamamlandı ve sağolsun satıcı arkadaşlar tamamdır gidebilirsiniz dediler yani paranın gelmesini bekleyelim vs. gibi bir durum olmadı.
- Birevim paranın devirden 2 saat sonra yatacağı bilgisi vermişti bana ama biz oradan ayrıldık satıcı arkadaşlara para tam olarak kaçta yattı bilemiyorum.
Velhasıl çok şükür aracımı aldım geldim. Bir hayırlı olsununuzu alırım

. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.