Yeni açılan sitenin bir otoritesi yoktur. Sadece içerik girip Google amca beni ödüllendirir diye beklememek gerekir.
Yaptıklarım;
- İçerik girmek (blog ise kaynakça belirtmek - kaynakça linklerine nofollow veriyorum wikipedia gibi) , İçeriklerde wikipedia tarzını benimseyebilirsiniz. (İç linklemeler, kategori düzeni, h başlık düzeni, schema ayarları vs.)
- Backlink almak. Yeni sitelere de açıldığı andan itibaren backlink alınır. Sitenin otoritesi/referansı yok. Sadece içerik girdiğim için Google neden çıkartsın? Bu yüzden otorite, referans artırmak gerekir. Backlink bunu sağlar.
- INDEX. Kendim de index hizmeti verdiğim için aldığım backlinkleri ve içerikleri indexliyorum. Indexlemek demek Google'ın görmesi demek. Google'ın görmediği bilmediği backlinkin ne önemi var? Google görmeli ki etkisi olsun.
Yukarıdaki 3 temel formüldür. İçerik + Backlink + INDEX.
Gerisi;
- hedef sektöre göre renk optimizasyonu/renk psikolojisine göre tasarım renklerini ayarlamak (örneğin haber sitesinin renkleri kırmızı ağırlıktadır, hastane mavi ağırlıktadır, eticaret turuncu ağırlıktadır gibi gibi. bu renklerin bir anlamı ve sosyolojisi var)
- sosyal medya varlığı
- reklamlar (ads, meta reklamları sektöre göre verilebilir)
- site hızı optimizasyonu
vs. vs.
Umarım yol göstermek açısından yardımcı olur.