Codex, limit konusunda Claude veya Cursor gibi kullanıcıya ekmeğin kırıntılarını vermiyor. 20$’lık planların durumu artık herkesin malumu; bir noktadan sonra direkt “finito” veriyor. Ancak 100$’lık Codex, Claude veya Cursor paketlerini forumlarda istediğinize sorabilirsiniz; Codex, limit konusunda sizi kesinlikle üzmez. Bu da birinci neden.
İkinci neden ise şu:
Cursor ile tüm modellere erişim sağlayabilirsiniz. IDE konusunda da piyasadaki başlıca liderlerden biri diyebiliriz. Ancak kullanım limitleri konusunda sizi yarı yolda bırakabiliyor ve bir noktadan sonra free modele düşüyorsunuz. Codex ise bu şekilde çalışmıyor.
Evet, tekrar ediyorum: 20$’lık paketlerle çok büyük işler yapamazsınız. Bu durum neredeyse tüm IDE ve AI şirketleri için geçerli. Ancak Codex’in GPT-5.5 modeli konusundaki yeteneği, bana göre Claude’dan kat kat daha iyi. “Vibe coder” tayfa muhtemelen beni taşlayacaktır ama GPT-5.5’te bulunan 258K context, Claude Opus 4.7’de yaşanan “komutları unutma” sorununa düşmüyor. Gerçekten muhteşem bir bağlam koruma sistemi var.
Claude’un 1M context olayına aldanıp Anthropic modellerine fazla kapılmayın. Ancak “front-end” tarafında hâlâ Claude’un lider olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Yazım hatalarını gpt ye düzelttim.